Aplikacija će koštati: Snepčet pokreće plan pretplate

Snap Inc. pokrenuće plan pretplate koji otključava ekskluzivne funkcije u aplikaciji Snepčet (Snapchat) uz mjesečnu naknadu, i tako je postao najnoviji društveni medij koji traži prihod mimo oglašavanja.

Plan, nazvan Snepčet+, koštaće 3,99 dolara mjesečno i korisnicima će omogućiti pristup onome što kompanija naziva ekskluzivnim, eksperimentalne funkcije i funkcije prije objavljivanja, kao što je indikator koji pokazuje koliko je prijatelja zainteresovano za objavljene priče.

Snep je rekao da će se funkcija vremenom razvijati i da će neke na kraju postati dostupne široj korisničkoj bazi.

“Radujemo se prilici da istražimo apetit korisnika za Snepčet+, i da istražimo nove mogućnosti monetizacije” , saopštila je kompanija.

Lansiranje dolazi nakon što su Tviter i Meta Platforms pokrenuli slične planove pretplate u poslednjih nekoliko godina kako bi zaradili novac od svojih najstrastvenijih korisnika nudeći dodatne funkcije.

Snepčet upravlja efemernom platformom za razmjenu poruka sa više od 300 miliona aktivnih korisnika dnevno, koji mogu da razmjenjuju fotografije i video zapise veličine zalogaja sa drugima.

Kao i druge kompanije za društvene medije, i Snep se bori sa brojnim pitanjima kao što su promjene politike privatnosti kompanije Epl Inc. što čini prodaju ciljanog oglašavanja još komplikovanijom, i rat u Ukrajini koji je doveo da neki oglašivači privremeno pauziraju svoje kampanje.

Iako još uvijek u ranim fazama, grananje u nove tokove prihoda moglo bi da smanji oslanjanje kompanije na oglašavanje.

Ovaj potez takođe dolazi nakon što je Snep prošlog mjeseca izdao upozorenje da će njegovi prihodi i profit u drugom kvartalu biti manji od ranijih zbog makroekonomskih prepreka, koje je Volstrit vidio kao zlokobni znak za digitalno tržište oglasa. Kompanija je takođe rekla da će usporiti zapošljavanje i trošenje.

Snep je tada rekao da će rast prihoda u drugom kvartalu biti manji od projekcije od do 25 odsto objavljene u aprilu. To takođe je rekao da će njena korigovana operativna zarada propustiti prognozu.

Akcije su pale za više od 40 odsto nakon upozorenja u maju. Nedavno su trgovali oko 13,75 dolara, što je pad za više od 70 odsto u godini do danas.

Snepčet će biti dostupan pri lansiranju u SAD, Kanadi, Velikoj Britaniji, Francuskoj, Njemčkoj, Australiji, Novom Zelandu, Saudijskoj Arabiji i Ujedinjenih Arapskih Emirata i vremenom će se proširiti na više zemalja, piše Blic.

Usluga pretplate na Tviter nazvana Tviter Blue, nudi pretplatnicima koji plaćaju 2,99 dolara mjesečno funkcije kao što je mogućnost “opozovite tvit” ili “prilagodite ikonu aplikacije Tviter na svoj uređaju”.

Ostavite komentar: