Anketa na Tviteru: Teslin veliki plan za superpunjače

Do sada je bila nejasno kako Tesla tačno bira nove lokacije. Međutim, sada putem ankete na Twitteru, kompanija traži od javnosti da se izjasni gdje će biti postavljeni sljedeći superpunjači.

Neke od najtraženijih lokacija su najmanje dostupne, uključujući američke nacionalne parkove, ostrvo Vankuver, Havaje i Aljasku. U Britanskoj Kolumbiji, postoji dosta Teslini vozila ali postoji samo nekoliko superpunjača.

Zatim, postoji samo jedna stanica na Aljasci u gradu Soldotna kao i na Havajima u gradu Honolulu. Takođe, plan je instalirati superpunjače i na ulazima Nacionalnih parkova u SAD koji se često nalaze u udaljenim regionima.

Tesla ima 1.469 lokacija superpunjača u SAD. Broj punjača u velikoj mjeri varira po stanici. Međutim, povećanje broja stanica zaostaje za prodajom vozila. Instalacije superpunjača su 2021.godine porasle su za samo 35 odsto. Ovo bi uskoro mogao postati veći problem, jer je kompanija navela da će otvoriti svoju mrežu superpunjača za vozila koja nije proizvela.

Naravno ni instalacija nije tako jednostavna. Tesla je nedavno objavila oglas za posao za svoj kanadski dizajnerski tim. Kompanija je napomenula da je kandidatima potrebno iskustvo i još dosta drugih stvari.

Tesla je navela da su prosječne mjesečne posjete stanicama gdje se nalaze superpunjači u Kanadi drastično porasle i iznose od 2.000 do 3.000 u oblasti Toronta i 2.000 do 5.000 u Vankuveru, prenosi B92.

Ostavite komentar: