Android 13 dobija zanimljive funkcije: Evo šta se može naći

Google je tokom prošle nedjelje objavio Android 13 developer preview 2, a sada se pojavljuju detalji o novim funkcijama koje se testiraju u ovoj beti.

Prvo, tu su redizajnirane kontrole media sadržaja. Smještene su u njihovom prilagođenom mjestu, između brzih podešavanja i obavještenja, ali je njihov vidžet sada veći. U vidžet sada mogu da stanu naslov i opis pjesme ili videa.

Redizajniran je i izbornik izvora media sadržaja, koji je sada u skladu sa dizajn jezikom Androida 13. Prisutna je i opcija uparivanja novog uređaja direktno iz njegovog menija.

Android 13 će korisnicima ponuditi nove efekte za pozadine. Pod nazivom Cinematic Wallpaper (u verziji za developere), opcija će omogućiti korisnicima da na pozadine primijene nove efekte.

Na kraju, Foreground Services task manager će se naći u dnu brzih podešavanja i panela za obavještenja, a prikazivaće aplikacije koje se trenutno pokreću u pozadini. Korisnik će moći da prati koje aplikacije aktivno rade, kao i da ih stopira. Pored toga, FSG će obavještavati korisnika ukoliko je aplikacija aktivna više od 20 sati, prenosi B92.

Više detalja o Android 13 novitetima je dostupno ovdje.

Ostavite komentar: