Alis, putnički avion na električni pogon, obavio probni let VIDEO

Prototip putničkog aviona na električni pogon, nazvanog „Alis“, obavio je prvi probni let i time ostvario značajan uspjeh u nastojanjima da se vazdušni saobraćaj oslobodi emisije ugljen-dioksida.

Od aviona „Alis“ koji je obavio probni let koristeći isključivo elektični pogon u državi Vašington, do električnih hidroaviona koji klize iznad voda Bostona, ili aviona na beterije koji kruže po nebu Italije – u toku je globalna trka u razvoju aviona na električni pogon.

Američka avio kompanija “Eviation Aircraft” debitovala je sa svojim potpuno električnim avionom. Riječ je o malom putničkom avionu za devet putnika koji je poletio sa aerodroma u Vašingtonu.

„Alis“ je naprednija od većine električnih aviona koji su u razvoju i možda će biti „prvi potpuno nov i potpuno električni komercijalni aviona“.

Probni let je trajao samo osam minuta, a avion je dostigao visinu od hiljadu metara i brzinu od preko 200 kilometara na sat.

Let je obavljen kako bi se prikupili dodatni podaci šta bi trebalo poboljšati u pogledu dizajna aviona, jer će inženjeri morati još mnogo da rade na njegovom usavršavanju prije nego što primi prve putnike.

Planira se proizvodnja tri modela – putničkog za devet putnika, luksuznog za šest osoba i teretna verzija.

Vazdušni saobraćaj učestvuje sa 2,8 odsto u globalnoj emisiji ugalj-dioksida. Još više zabrinjava podatak što emisija u aviosaobraćaju raste dva odsto godišnje od početka vijeka i mogla bi do 2050. da dostigne petinu ukupne emisije.

Kako se globalna ekonomija polako, ali sigurno, prebacuje na model sa nižim emisijama ugljenika, sektor vazduhoplovstva zaostaje. Oko 200 kompanija se bavi radom na letjelicama koje će se pokretati na električni pogon, uključujući „Simens“, „Erbas“ i „Rols-Rojs“.
„Junajted erlajns“ planira da do 2026. godine električni avioni budu u upotrebi.

Jedan od najvećih izazova svakako je tehnologija baterija. Baterije mogu napajati avion obnovljivom energijom umjesto konvencionalnom, ali baterije su veoma teške tako da se i efikasnost smanjuje. Osim toga, baterije nemaju dovoljno energije za duže letove, a postoji i zabrinutost za bezbjednost, jer se litijum-jonske baterije mogu nekontrolisano da se zagriju i zapale.

 

 

Ostavite komentar: