Ako imate ovu aplikaciju, najbolje bi bilo da je odmah obrišete

Ukoliko primjećujete da vaš Android telefon u posljednje vrijeme sporije radi, možda je uzrok tome neka od aplikacija koje ste preuzeli.

Maliciozne aplikacije stalno pokušavaju da ugroze sigurnost korisnika, a najnovija je Barcode Scanner, izdavača Lavabird LTD. Kako piše portal MalwareBytes, upravo je ova aplikacija poslije najnovijeg ažuriranja zadala mnogima glavobolje.

Prvi problemi su počeli kada su korisnici prijavljivali kako im Barcode Scanner (koji ima više od 10 miliona preuzimanja) sam otvara reklame u internet-pregledaču.

Iako bi mnogima to prvo palo na pamet, ovde nije riječ o još jednom primjeru agresivnog oglašavanja, već je zlonamjerni kod dodat, i to tokom ažuriranja, što ga je činilo još bolje sakrivenim.

Iako je Barcode Scanner uklonjen iz Google Play prodavnice, i dlaje postoji mogućnost da se nalazi u vašem telefonu. Ako je to slučaj, onda bi trebalo da ga obrišete. Osim ove aplikacije, mudro je obrisati i sve ostale koje i ne koristite tako često, jer kada se ažuriraju, može doći do istih problema, prenosi B92.

Ostavite komentar: