U dvorani Banskog dvora: Koncert etno muzike Neda Nikolić Trio

Koncert etno muzike Neda Nikolić Trio (Neda Nikolić – frula, Nemanja Nikolić, klavir i Aleksandar Petrović, kontrabas) biće održan u subotu, 18. juna od 20.00 časova u Koncertnoj dvorani Banskog dvora, saopšteno je iz Gradske uprave.

Kako su pojasnili iz Banskog dvora, Trio Nede Nikolić predstavlja različite muzičke stilove, svirajući aranžmane izvornih melodija, etno-džeza, sevdaha, i melodije druge tradicije nama ne toliko poznate, ali ipak bliske.

“Kao student Irske svetske akademije muzike i plesa, Neda širi zvuk srpske tradicionalne muzike i kombinuje našu muziku sa irskom tradicionalnom muzikom”, poručuju iz Banskog dvora, te dodaju da zapravo spoj frule, klavira i kontrabasa donosi novi zvuk i prikaz tradicije Balkana sa primjesama drugih melodijskih pravaca.

Kako su kazali, Neda implementira zvuk frule u različite žanrove, ali zadržava svoje korijene i tradiciju stvarajući na osnovi srpske i balkanske tradicionalne muzike, pojasnivši da na ovaj način gradi svoje ime i stvara novi pravac u frulaškoj praksi.

Ostavite komentar: