U duhu stvaralaštva: Raspisan javni poziv za dodjelu “Kočićeve nagrade”

27.05.2024. | 18:38

Organizacioni odbor 59. Kočićevog zbora objavio je danas javni poziv za dodjelu „Kočićeve nagrade“ za 2024. godinu, saopšteno je iz Gradske uprave.

Kako je navedeno u pozivu, „Kočićeva nagrada“ se dodjeljuje za cjelokupno djelo pisano na srpskom jeziku iz oblasti književnosti, lingvistike i književne kritike koje odlikuju visoke naučne, umjetničke i stručne vrijednosti u duhu Kočićevog stvaralaštva.

Ova nagrada se sastoji od Povelje i novčane nagrade, koja je ove godine povećana na iznos od 5.000 KM.

Kandidata za „Kočićevu nagradu“ mogu predložiti: udruženja književnika, izdavači, biblioteke, obrazovne i naučne institucije iz oblasti srpskog jezika i književnosti, te pojedinci, uz obavezu da prijedlog bude dostavljen u pisanoj formi sa obrazloženjem.

Prijedlozi se dostavljaju Odjeljenju za društvene djelatnosti Gradske uprave Grada Banje Luke, putem prijemne kancelarije Gradske uprave – kancelarija 14, u zatvorenoj koverti, sa naznakom: za dodjelu „Kočićeve nagrade“ za 2024. godinu, ili putem pošte – preporučeno, na adresu: Grad Banja Luka, Gradska uprava, Odjeljenje za društvene djelatnosti, Trg srpskih vladara 1, 78 000 Banja Luka.

Rok za podnošenje prijedloga je 30. jun 2024. godine.

„Kočićeva nagrada“ biće uručena laureatu na svečanoj akademiji koja će biti organizovana u okviru ovogodišnjeg „59. Kočićevog zbora“.

Javni poziv preuzmite OVDJE.