Startuje nova sezona: U Domu omladine premijera predstave „Mali Agaton“ DIS pozorišta

Premijera predstave „Mali Agaton“ Dis pozorišta iz Banjaluke biće održana u nedjelju, 21. februara, u Dom omladine.

Ovom predstavom DIS pozorište mladih počinje svoju novu sezonu predstava, u kojoj je najavljen čitav niz premijera i izvedbi za djecu i odrasle koje, kako su saopštili, nisu uspjeli da predstave publici zbog epidemiološke situacije.

Glavna inspiracija za predstavu, kako su saopštili, potekla je iz javnog poziva upućenog mladim ljudima od strane DIS teatra prije nekoliko mjeseci, kojim su pozvali sve mlade ljude da im ispričaju svoju stranu priče i uopšteno istinite probleme koji muče mladog čovjeka današnjice.

“Stiglo nam je oko 30 priča iz svih krajeva Bosne i Hercegovine i uz pomoć toga smo vidjeli koji su to generalno problemi koji muče sve mlade, ili bar određenu populaciju.

Ova predstava će sigurno imati dug pozorišni i festivalski život. Imamo četiri autora predstave čije su priče iskorištene u samoj radnji, a neki su željeli da ostanu anonimni. Cilj nam je da se ova predstava prikaže u što više gradova i, naravno, festivala, a već je uvrštena na stalni repertoar DIS pozorišta mladih”, saopštili su iz ovog pozorišta.

Kompletan raspored dešavanja za februar u Domu omladine pogledajte OVDJE.

Ostavite komentar: