Start sa monodramom: “Naši dani” otvaraju Zaplet 12 u Gradskom pozorištu “Jazavac”

Sutra sa početkom u 20 časova izvođenjem monodrame “Naši dani” Radoslava Raleta Milenkovića u program “Zaplet intro” biće otvoren Međunarodni festival glumca Zaplet 12 “Nova normalnost”.

Ista predstava biće izvedena i dan kasnije u istom terminu. U petak, 4. septembra u 20 časova, kabare “Međuigre 0-24” izvešće Zijah Sokolović, takođe u programu “Zaplet intro”.

Prva predstava u takmičarskom programu, predstava “Prah”, “Altteatara” iz Sarajeva, biće izvedena u subotu, 5. septembra u 20 časova. U predstavi igraju Gordana Boban i Mirsad Tuka, a režiju potpisuje Miralem Zubčević. Ovu sjajnu komediju govori o bračnom paru koji se vrti u vrtlogu života i nikako ne uspijeva uspostaviti povoljan kurs plovidbe.

Neprestano im nedostaje mnogo čega, a prvenstveno sredstava za život.  Pisac ih već na samom početku komada vješto baca u nepoznatu situaciji, kada oni iz te životne čamotinje, samo jednim potezom Fortune, dobivši na lotu, dolaze u situaciju da svi problemi koje su mislili da imaju postaju rješivi.

Tokom komada punog samorazotkrivanja, koje je nerijetko komično, svaki od dva lika (supruga i suprug) prolaze kroz katarzu, koja im pomaže da otkriju vlastiti suštinu, kao i suštinu međusobnog odnosa.

Tokom septembra možete pogledati još tri predstave u takmičarskoj selekciji i to: “Nije čovjek ko ne umre” u četvrtak, 10. septembra u 20 časova, “Fine mrtve d(j)evojke” u subotu 12. septembra u 21:30 časova i predstava “Obitelj” u sredu 30. septembra u 20 časova.

Sutra u 20 časova biće otvorena i izložba izložba crteža i slika slikarki Dragane Nikolić i Dragane Grašar u holu Gradskog pozorišta Jazavac.

Ostavite komentar: