“Sretenje – susret sa slobodom”: Besjeda u Kulturnom centru Banski dvor

U Kulturnom centru Banski dvor, u četvrtak 15. februara od 19.00 časova u organizaciji Srbskog sabranja Baštionik biće održana manifestacija „Sretenje – susret sa slobodom“, saopšteno je iz Gradske uprave.

U čvrstoj vjeri i nadi da će se u vremenu koje je pred nama ispuniti zavjetna misao o oslobođenju i ujedinjenju Srba, pozivamo vas, sad već sa decenijskom tradicijom, na dvanaestu Sretenjsku besjedu.

Sretenje Gospodnje, obilježićemo besjedom Živojina Rakočevića. O Sretenju i sretanju sa slobodom besjediće nam Živojin Rakočević, književnik, novinar, nacionalni intelektualac i svjedok srpskih stradanja na Kosovu i Metohiji preko četvrt vijeka – navedeno je u saopštenju.

Dodaju kako, u vrijeme kad je, kao i mnogo puta do sad, sloboda ugrožena, na udaru je ponajviše naša zemlja, Kosovo i Metohija, ali i Republika Srpska.

Pozivamo Vas, pridružite nam se da u sabornosti osnažimo jedni druge, podržimo naš narod na Kosovu i Metohiji i pokažemo da smo pokoljenje koje će, nadahnjujući se junaštvom predaka, ostaviti
svijetao obraz potomcima – dodaju organizatori.

Ostavite komentar: