Specijalna projekcija filma “Lihvar” u Banjaluci uz prisustvo glumačke ekipe

Srpski film “Lihvar” mladog reditelja Nemanje Ćeranića, koji je nagrađen za najbolji domaći film u okviru 49. Međunarodnog filmskog festivala (FEST), biće od sutra na redovnom repertoaru u banjalučkom “Cineplexxu Palas”, dok će u petak, od 20 časova, biti održana specijalna projekcija uz prisustvo ekipe filma.

Publici će se pokloniti glumci Dušan Petković, Strahinja Blažić, Jovo Maksić, Zlatan Vidović, režiser Nemanja Ćeranić i producent Aljoša Ćeranić.

U ovom kriminalističkom trileru glumačke pozicije su zauzeli i Branko Vidaković Čombe, Milica Grujičić, Miloš Milaković i mnogi drugi, a ujedno ovo ostvarenje je prvi srpski film snimljen tokom pandemije.

“Film ‘Lihvar’ govori o jednom danu u životu lokalnog zelenaša koji pokušava da izađe iz svijeta kriminala, ali kao što to obično biva u životu, nailazi na brojne prepreke. Ovo je jedna kriminalistička drama koja se gleda u jednom dahu zato što je snimljena kao iz poteza”, rekao je glumac Zlatan Vidović.
Dodao je da je njegov lik Blekac Blečić, kojeg tumači u filmu, lokalni biznismen i jedan okrutni kriminalac koji ne preza ni od čega da dođe do onoga što je naumio, njegova najizazovnija uloga do sada i nešto drugačije od svega što je dosad radio.

“To je jedan beskrupulozan čovjek, čovjek bez imalo morala. On, krijući se iza legalnog posla, švercuje drogu preko granice i na taj način stvara svoju imperiju. Jedan zaista sjajno napisan lik i bilo mi je zadovoljstvo i izazov igrati ga”, objasnio je Vidović.

Scenario za film “Lihvar” potpisao je Strahinja Madžarević, za fotografiju je bio zadužen Dušan Grubin, a muziku je radio Dalibor Vrzić. U samoj radnji ove kriminalističke drame priča se o lokalnom zelenašu, bivšem bokseru Mundiru, koji se uvijek drži svog kodeksa da mu niko nikada ne ostaje dužan i da nikome nije dužan. Radnja je smještena u Inđiju, mali grad, u kojem se Mundirov život za dan okreće naglavačke zbog nepromišljene situacije u kojoj se nađe u trenutku kada rješava svoj dug prema lokalnom “preduzetniku”.

Marina Popović, portparol “Cineplexxa Palas”, izjavila je da je prikazivanje “Lihvara” u ovom bioskopu velika čast i značajna prilika.

“Posebno nam je drago što je naš banjalučki glumac Zlatan Vidović ostvario veoma bitnu ulogu u ovom filmu. Pored njega, pokloniće se i glumci Dušan Petković, Strahinja Blažić, Jovo Maksić te režiser Nemanja Ćeranić i producent Aljoša Ćeranić. Ova prilika nam je bitna, dosta filmova sa FEST-a bude prikazano na našem platnu, a domaći filmovi uvijek izazivaju posebnu pažnju publike”, pojasnila je Popovićeva.

Ona je dodala da je ovo već druga premijera kojoj će prisustvovati i sama filmska ekipa, nakon premijere filma “Jedini izlaz”, osvrćući se na prethodni period, kada je zbog virusa korona “Cineplexx Palas” bio uskraćen za mnoga planirana dešavanja.

 

 

Ostavite komentar: