Prvi Sajam inovatora i investitora 1. decembra u Domu omladine u Banjaluci

25.11.2023. | 08:58

Gradska razvojna agencija u saradnji sa Gradom, organizuje 1. decembra 2023. godine, prvi put u Banjaluci u Domu omladine sa početkom u 10 časova, Sajam inovatora i investitora, koji ima za cilj da predstavi najbolje prototipe i inovacije inovatora širom Republike Srpske potencijalnim investitorima i organizacijama koji nude brojne programe podrške za razvoj inovacija.

Sajam ima za cilj da poveže inovatore i investitore, omogući razmjenu ideja i iskustava stručnjaka i entuzijasta iz različitih oblasti, pruži priliku inovatorima da svoje ideje, proizvode ili usluge predstave široj publici i medijima, što može doprinijeti većoj vidljivosti i promociji njihovih projekata, stvori partnerstava zahvaljujući kojim inovatori mogu pronaći potencijalne partnere, klijente ili distributere za svoje proizvode ili usluge, podstiče inovacija kroz inovativne ideje i tehnologije, što može inspirisati druge učesnike da razvijaju nove projekte i doprinesu razvoju inovacija u određenoj oblasti, predstavi savremene trendova i tehnološke inovacije svim učesnicima u cilju održavanja konkurentnosti, kao i identifikuje potencijalne prilike za finansijsku podršku za dalji razvoj svojih inovativnih rješenja.

Sajam inovatora i investitora je pravo mjesto za sve one koji žele da predstavnicima privrede širom Republike Srpske predstave rješenja koja mogu biti primjenljiva u različitim industrijama.

Svi učesnici mogu da očekuju ključne informacije potrebne za komercijalizaciju svoje inovacije, načine apliciranja za različite grantove podrške inovatorstvu, B2B sastanke ali i intenzivno umrežavanje sa javnim i privatnim sektorima za uspostavljanje i širenje uspješnih poslovnih odnosa.

Svoje inovacije i patente mogu da predstave inovatori, naučnici i istraživači sa fakulteta, organizacije inovatora, studenti sa gotovim prototipom ili inovacijom, učenici srednjih škola sa realizovanom idejom ili inovacijom, te startapi.

Prijave za učešće i izlaganje inovacija i prototipa su otvorene do 27. novembra 2023. godine, a inovaciju ili patent je moguće prezentovati popunjavanjem sljedećih podataka koji se nalaze u elektronskoj formi na ovom LINKU..