Promocija nove knjige banjalučke književnice Nede Gavrić 1. decembra u Banskom dvoru

25.11.2023. | 20:57

Nova knjiga proze “Kakav princ, takva i bajka”, banjalučke književnice i novinarke Nede Gavrić, biće promovisana u Vijećnici Banskog dvora, u petak, 1. decembra u 19 časova.

Riječ je o knjizi proze koja je nagrađena u Zvorniku na Šestim Drinskim književnim susretima, a korice su ugledale svjetlost dana zahvaljujući A.S. Izdavaštvu, koji je njen značaj prepoznao i omogućio štampanje.

Osim autorke o knjizi će govoriti recenzenti Velimir Savić i Dejan Spasojević.

Moderator promocije je glumica Ljiljana Čekić.

Svoj doprinos književnoj večeri Nede Gavrić daće i glumica Radenka Ševa i članovi Ansambla „Vrbaska svita”.

Neda Gavrić je godinama afirmisana spisateljica i članica Udruženja književnika Republike Srpske i Udruženja književnika Srbije, koja je do sada objavila tri zbirke poezije: “Devojački san”, “U beskraju nežnosti” i “Hram ljubavi”. Posebno karakteristična je crta humanosti u njenom radu i sav dosadašnji prihod od prodaje knjiga poklanjala je Udruženjima roditelja djece sa posebnim potrebama.

Dobitnica je Vidovdanske povelje za humanost, očuvanje tradicije i kulture svog naroda. Učestvovala je na mnogo međunarodnih festivala, kako u regionu tako i širom Evrope, a 2020. godine upisana je u Registar umjetnika Republike Srpske. Takođe, njene radove objavljivali su i „Književna radionica Kordun” i „Žrnov”. Osim književnog, ona se bavi i novinarskim poslom.