Promocija kineske kulture: U nedjelju „Dragon boat fest“ na jezeru na Manjači

Manifestacija „Dragon boat fest“, koja za cilj ima promociju prvenstveno kineske kulture, a potom i zdravog načina života, biće održana u nedjelju, 19. juna sa početkom u 9.30 časova.

“U sklopu ove jedinstvene manifestacije, svi naši sugarađani te posjetioci Turističko-rekreativnog centra “Manjača” imaće priliku da prvi put na našim prostorima vide kineske “zmajeve čamce” koji simbolizuju zmajeve kao vladare vode na zemlji i na nebu”, saopštili su iz Centra za razvoj poljoprivrede i sela, saopšteno je iz Gradske uprave.

Dodaju kako je riječ o malim zmajevim čamcima koji su dugački oko 12 metara i imaju dodatak u vidu glave i repa zmaja.

“Posadu čini deset do 12 članova, a od kojih je jedan kormilar i jedan bubnjar koji udarcima u bubanj daje ritam veslačima i ujedno simbolizuje otkucaje srca zmaja”, dodaju organizatori.

Sve prijavljene ekipe takmičiće se na trci od 200 metara, te u kružnoj trci na 1.000 metara. Pored takmičarskog dijela, za sve prisutne biće organizovane i zanimljive radionice kaligrafije, te prezentacija popularnih borilačkih vještina

Organizatori manifestacije su “Wake – Park ” i Centar za razvoj poljoprivrede i sela, dok je generalni pokrovitelj Grad Banja Luka, dok je partner Konfucijev institut Univerziteta u Banjoj Luci.

Ova manifestacija je uvrštena u Kalendar turističkih manifestacija Grada za 2022. godinu.

Ostavite komentar: