Predstava SKUPŠTINA ponovo na repertoaru Gradskog pozorišta Jazavac

Nakon tačno godinu dana pauze predstava SKUPŠTINA u režiji Ivana Plazibata ponovo je na repertoaru Gradskog pozorišta Jazavac u petak, 24.11. u 20 časova.

Ova sjajna komedija premijerno je izvedena u decembru 2020. godine, a od tada je izvođena 37 puta. Osim Banjaluke SKUPŠTINA je izvedena i na Danima satire u Zagrebu, Joakiminterfestu u Kragujevcu, festivalu NAŠI DANI u Beogradu, Pozorišnim igrama BiH u Jajcu, Festivalu malih formi u Istočnom Sarajevu (gdje je za najbolju glumicu festivala proglašena Nataša Ivančević za ulogu Žane u predstavi SKUPŠTINA) kao i na gostovanjima u Mostaru, Minhenu, Sarajevu, Bihaću, Bijeljini i Gradišci.

Pored veoma aktuelnog teksta i teme predstave za uspjeh ove predstave najzaslužniji je glumački ansambl koji čine Aleksandar Stojković Piksi, Nataša Ivančević, Marko Nedeljković i Senad Milanović, a u ulozi Ane publika će umjesto Anje Ilić gledati Natašu Perić.

Rekli su o predstavi SKUPŠTINA:

“Ivan Plazibat je očito vrlo dobro motivirao glumce na kojima se vidi da svoje uloge igraju s puno entuzijazma i radosti, a uz to je postigao brz ritam predstave koja je i vrlo zabavna, a i kritična prema političkoj i društvenoj praksi u svojoj sredini (koja se ne razlikuje od susjednih zemalja), ostvarujući originalnu i uspješnu satiru s mnogo elemenata tragikomedije.” – Tomislav Kurelec za KAZALIŠTE.HR

“SKUPŠTINA je punokrvna komedija sa elementima političke satire.“ – Zoran Mišić za DANAS

“Hodajući po žici između realnosti života i zavodljivosti ideala, predstava Skupština otvara nekoliko ključnih pitanja: jesu li političke promjene moguće, zašto za njih uvijek zazivamo smjenu generacija, te zbog čega su proćepi između društvenih teorija i praksi svakodnevice sve veći?” – najava gostovanja na Danima satire Fadila Hadžića

 

Ulaznice su u prodaji na biletarnici Gradskog pozorišta Jazavac, a mogu se i rezervisati:

– U sanduče FB stranice
– na 063 699 699 ili 051 462 887 (Radnim danima i subotom od 16 do 20h.)
– putem elektronske pošte: rezervacijejazavac@gmail.com
– na https://gpj.ba/repertoar/skupstina-komedija-k-klemente-2/
– ili putem aplikacije BL TEATAR

Ostavite komentar: