Poznata imena dolaze u Banjaluku: Novi festival donijeće nekoliko spektakularnih koncerata

Prvi Internacionalni muzički festival “Banja Luka Fest” održaće se na tvrđavi Kastel od 6. do 10. jula, a kako je najavljeno u pet festivalskih dana biće održani spektakularni koncerti i nastupiće brojne poznate ličnosti iz cijelog regiona.

Svečano otvaranje Festivala obilježiće koncert svjetski poznatog violiniste Stefana Milenkovića i sastava Camerata Novi Sad. Među svjetski poznatim imenima koja će nastupiti na velikoj sceni tvrđave Kastel najviše pažnje svakako privlači fado diva Mariza. Čuvena Portugalka proslavlja više od dvije decenije muzičke karijere te će u okviru svoje slavljeničke turneje posjetiti i Banjaluku, što će nesumnjivo biti događaj za pamćenje.

“Sa velikim zadovoljstvom najavljujem prvo izdanje Banja Luka Festa, koji je bio planiran za 2020. godinu, ali je zbog pandemije korona virusa morao biti odložen. Ove godine, festival će se održati uz sve propisane epidemiolške mjere, ali uz veliki entuzijazam svih nas da ovaj festival postane tradicionalni, i da se od ove godine uvrsti na mapu najznačajnijih dešavanja u regionu iz oblasti kulture, umjetnosti i muzike. Uz velike zvijezde, sjajne koncerte, dobru energiju, odličnu organizaciju i niz vrlo zanimljivih pratećih sadržaja tokom svih festivalskih dana želimo poslati pozitivne poruke iz Banjaluke kao mjesta dobrih susreta. Želja nam je da pokažemo sve potencijale koje Banjaluka ima, da privučemo publiku iz regiona i uključimo lokalnu zajednicu”, rekla je Biljana Čigoja, direktor “Banja Luka Fest-a”.

Od 6. jula do 10. jula, na velikoj pozornici koja će specijalno za ovu priliku biti izgrađena na tvrđavi Kastel, nastupiće: Stefan Milenković & Camerata Novi Sad, Zvonko Bogdan & Veliki tamburaški orkestar, Amira Medunjanin & Bojan Zulfikarpašić u pratnji Vojvođanskog simfonijskog orkestra, Mariza, te Rade Šerbedžija & Zapadni Kolodvor.

Atraktivna festivalska lokacija, velika scena tvrđave Kastel, za potrebe festivala biće posebno prilagođena. Za ovu prilliku organizatori pripremaju sjedeću platformu sa kojom će Kastel zablistati u novom sjaju i na taj način publici ponuditi nezaboravno iskustvo koncerata na otvorenom.

Svi programi festival održaće se u skladu sa preporučenim epidemiološkim mjerama propisanim od Instituta za javno zdravstvo RS.

Ostavite komentar: