Nevid teatar započinje turneju: Edukativni dječiji program u sedam društvenih domova

Izvođenjem interaktivne obrazovne predstave za djecu „Čudesni kontinenti”, autora i reditelja Marka Dukića, u Društvenom domu u Mišinom Hanu, 23. novembra sa početkom u 17 časova i 55 minuta, Nevid teatar započinje turneju obrazovnog programa u Banjoj Luci u okviru edukativnog projekta „Djeca uče sa Nevid teatrom 2”, saopšteno je iz Gradske uprave.

Osim predstave koja je namijenjena za uzrast od tri do devet godina, obrazovni program obuhvata i prikazivanje animiranog pozorišnog bontona za djecu i odrasle i realizaciju edukativnog kviza u sedam društvenih domova Banjaluke: Mišinom Hanu (23. novembra.), Piskavici (25. novembra), Verićima (30. novembra), Potkozarju (4. decembra), Ljubačevu (7. decembra ), Zalužanima (9. decembra) i Dragočaju (11. decembra).

“U edukativnoj predstavi djeca uče o geografskim pojmovima, kontinentima, životu na Zemlji, a interakcijom im je omogućeno da usmjeravaju tok radnje u pravcu u kojem ona žele. Slijedi principe savremenog teatra i teatra pokreta a u njoj igraju Dejan Andrić i Marko Dukić, koji su za izvođenje ove predstave osvojili nagradu za najboljeg glumca na 5. Festivalu dječije umjetnosti u Sarajevu”, navode u Nevid teatru.

Kako su kazali, prije svakog izvođenja predstave, u svrhu obrazovanja pozorišne publike biće prikazan animirani pozorišni bonton za djecu i odrasle u produkciji Nevid teatra, autora i reditelja Marka Dukića, koji potpisuje i ilustracije, dizajn likova, animaciju, muziku i zvučne efekte. Naratorka je Smiljana Marinković, lektorka Nataša Kecman, flauta Nataša Vukojević Dukić i dizajn zvuka Albert Bojan Savić.

Oni su dodali da Animirani pozorišni bonton za djecu i odrasle možete pogledati na Jutjub kanalu Nevid teatra.

“U okviru edukativnog kviza, dva tima od po petoro djece, koja će biti nasumično izabrana nakon završetka predstave, imaće priliku da se takmiče i prošire svoja znanja o pravilima lijepog ponašanja u pozorištu, kontinentima i životu na Zemlji jer će biti ispitana njihova pažnja i šta su naučili sa Nevid teatrom. Kviz vodi glumica Maja Vujanović a glumci iz predstave, Marko Dukić i Dejan Andrić, učestvovaće zajedno sa djecom u kvizu tako što će svako od njih dvojice voditi po jedan tim”, saopštili su organizatori.

Inače, projekat se realizuje uz podršku Grada Banja Luka i Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, a ulaz na sve događaje je besplatan.

Ostavite komentar: