Koncert u Banskom dvoru: Braća Teofilović i Matija Dedić

Braća Teofilović i Matija Dedić održaće koncert u četvrtak, 17. novembra sa početkom u 20.00 časova u Koncertnoj dvorani Banskog Dvora.

“U okviru programa obilježavanja 90 godina postojanja Banskog dvora pripremili smo još jedan eksluzivan programski sadržaj – premijeru i prvo zajedničko koncertno predstavljanje čuvenog vokalnog dvojca BraćeTeofilović i proslavljenog džez pijaniste Matija Dedić. Koncert će obuhvatiti izvođenje nekih od najljepših narodnih melodija Balkana, stilizovanih i namjenski aranžiranih za klavir i muški dvoglas”, naveli su u saopštenju Banskog dvora.

Braća Ratko i Radiša Teofilović su jedinstveni izvođači drevne srpske i balkanske vokalne muzike. Muzika Teofilovića sažima vijekove tradicionalnog muzičkog nasljeđa i evocira duh cjelokupnog regiona.

Sa druge strane, Matija Dedić jedan je od najpoznatijih hrvatskih džez muzičara mlađe generacije.

Klavir je počeo učiti sa pet godina.

Budući da je odrastao u muzičkoj porodici, uz majku pjevačicu Gabi Novak i oca kantautora Arsena Dedića, od malena je bio izložen uticajima raznih muzičkih žanrova. Rano je otkrio džez spoznavši velike mogućnosti apstraktnog i ličnog pogleda na muziku.

Ulaznice za koncert po cijeni od 10 KM mogu se kupiti na biletarnici Banskog dvora svakim radnim danom u periodu od 12.00 do 18.00 časova.

Ostavite komentar: