Koncert „Gentlemen kamerni duo“ – Boris Dukić i Zlatan Mirić

U Koncertnoj dvorani Banskog dvora 29. jula (srijeda) 2020. godine u 21:00 čas održaće se koncert GENTLEMEN KAMERNI DUO – BORIS DUKIĆ (klarinet i saksofon) i ZLATAN MIRIĆ (klavir).

Zbog trenutne epidemiološke situacije broj mjesta u publici za svaki programski sadržaj je ograničen na 50 posjetilaca. Obavezno je nošenje zaštitne maske i dezinfekcija ruku na ulazu.

Besplatne pozivnice za svaki događaj mogu se preuzeti od 22. jula na biletarnici Banskog dvora, svakim radnim danom, osim neđeljom u periodu od 10:00 do 18:00 časova.

Boris Dukić, rođen je 30.04.1975. godine u Pijedoru gdje završava Osnovnu školu i stiče osnovno muzičko obrazovanje. Muzičku srednju vojnu školu pohađa u Sarajevu u klasi profesora Stanislava Selaka, a završava u Novom Sadu u klasi profesora Josipa Gašparevića (1989 – 1993. godine). Diplomu stiče na Akademiji umetnosti u Banjaluci “Diplomirani muzičar – klarinetista“ u klasi profesora Nikole Srdića, te kod istog profesora nastavlja i postdiplomske studije i stiče zvanje magistra. Od 1993. do 2002. godine službuje kao profesionalno vojno lice u Banjaluci i Beogradu u Vojnim orkestrima kao prvi klarinetist i pomoćnik dirigenta. U Muzičkoj školi “Vlado Milošević “ honorarno angažovan kao nastavnik klarineta od 1996. do 2002. godine, a od 2002. godine do danas u stalnom radnom odnosu kao profesor klarineta i saksofona. Od 2004. godine obavlja i dužnost šefa duvačkog odseka.

Nagrađen je Zlatnom plaketom Univerziteta u Banjaluci za postignuti uspjeh na osnovnim studijima, a za vrijeme službovanja pohvaljen je od Ministra odbrane Republike Srpske.

Ostvaruje veliki broj nastupa kao solista i kao član različitih orkestara i kamernih sastava, od osnivanja član kamernog sastava “Libertango“. Snimao je različite materijale za RTRS, RTS, RV, ATV, JS MP BiH. Učestovao je na vilikom broju seminara, a njegovi učenici postižu zapažene rezultate na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

Zlatan Mirić je rođen u Banjaluci gdje je stekao niže i srednje muzičko obrazovanje u Muzičkoj školi “Vlado Milošević”. Klavir je diplomirao u Banjaluci 2013.god u klasi prof. Vladimira Cvijića i nastavlja master studije kamerne muzike u klasi prof. Timee Hotić. Tokom studiranja bavio se aranžiranjem kompozicija za tamburaški orkestar .

Od 2015. godine nalazi se na mjestu dirigenta i umjetničkog rukovodioca Gradskog tamburaškkog orkestra . Sa tamburaškim orkestrom osvaja nagrade širom Evrope i orkestar dobija “Gran Prix“ za najbolji orkestar 2017. godine u Novom Sadu ali osvaja i prvu nagradu u Osijeku na festivalu tamburaške glazbe. Godine 2017. osniva gradski hor “ Jazavac” u okviru istoimenog pozorišta . Za pozorište “Jazavac” piše muziku za nekoliko predstava , a njegova kompozicija „Balkaniera“ je uvrštena u hrvatsko izdanje novih kompozicija za tamburaški orkestar . Uradio je preko 200 aranžmana i 10 kompozicija za orkestar . Učestvovao je kao voditelj tamburaškog kampa u Češkoj i Srbiji.

Grad Banjaluka uručio mu je nagradu mladih za veliki doprinos kulturi 2018.godine .

Pored koncertnih aktivnosti kao pijanista bavi se i pedagoškim radom te kao profesor klavira predaje u Banjaluci i Doboju, a trenutno je u stalnom radnom odnosu u Muzičkoj školi “Konstantin Babić “ u Prnjavoru.

 

 

Ostavite komentar: