Koncert čuvenog “Henschel” kvarteta na onlajn repertoaru Banskog dvora

Poslije onlajn emitovanja koncerta koncerta Mješoviog hora „Kastratonika“ iz Banjaluke, publika će biti u prilici da uživa u koncertu jednog od najboljih svjetskih gudačkih kvarteta “Henschel” kvarteta iz Nemačke.


Njihov nastup koji je oduševio posjetioce na prošlogodišnjem Internacionalnom festivalu muzike Jesenja sonata biće prikazan u utorak 9. juna s početkom u 20 časova, na Jutjub kanalu Banskog dvora.
Sa željom da nastavi kvalitetnu komunikaciju sa svojom publikom i za vrijeme trajanja mjera predostrožnosti u vezi sa suzbijanjem širenja virusa korona, Banski dvor započeo je seriju onlajn emitovanja koncerata značajnih domaćih, regionalnih i svjetskih umjetnika koji su u proteklom periodu nastupili u festivalskim i drugim programima ove kulturne ustanove.
– Sa posebnim ponosom želimo najaviti premijerno emitovanje koncerta jednog od najboljih gudačkih kvarteta današnjice koji je na veličanstven način otvorio prošlogodišnji 2. Internacionalni muzički festival Jesenja sonata. Imajući u vidu veliko interesovanje publike za ovaj koncert ovo je ujedno i prilika da svi oni koji nisu uspjeli doći do festivalske ulaznice pogledaju nastup ovog renomiranog njemačkog sastava – rekao je direktor Banskog dvora, Mladen Matović.

I ovim koncertom Banski dvor nastavlja seriju emitovanja koncerata značajnih domaćih, regionalnih i svjetskih umjetnika koji su u proteklom periodu nastupili u festivalskim i drugim programima ove kulturne ustanove.

Svi koncerti iz ove serije su snimljeni u skladu sa najvišim televizijskim normama, u sistemu više kamera i HD rezoluciji, nakon čega je realizovana posebna audio i video postprodukcija.

 

Izvor: Srpskainfo

Ostavite komentar: