Izložba Ognjena Radumila: Portreti i još ponešto u Banskom dvoru

U Malom izložbenom salonu Banskog dvora u četvrtak, 11. februara u 19 časova biće otvorena izložba PORTRETI I JOŠ PONEŠTO autora Ognjena Radumila.

Osoben i profesionalno ostvaren u različitim formama likovnog izražavanja, umjetnik je na sebi svojstven način, predstavio kratku „ličnu kartu“ svog rada i stvaralaštva.

„Rodio sam se u Glamoču na radost mojih roditelja i sestre. Ne časeći ni časa, krenuo sam u slikarstvo, prvo su tu bile bojanke, zatim stripovi i slična literatura za obrađivanje – „gledanje“ u svakom slučaju. Ničim izazvan, u neka doba se pojavio i taj prvi portret, a bio je to Fredi Kruger. To je bilo to – bio sam kupljen, ispostaviće se za sva vremena. Nakon toga, većina vremena je bila posvećena obrazovanju, što formalnom, što neformalnom. Inače tvrdim da su dvije stvari koje nas razlikuju od djece, igranje i učenje, a ni jednu nisam zapostavio, uglavnom, ako ništa drugo, bar se trudim. Izložbe sam imao svuda, slike se nalaze na svim kontinentima, no, do slika je, ja sam tu manje bitan. Ovaj opus koji će uskoro biti prezentovan javnosti predstavlja neki vid opuštanja“, istakao je najavljujući izložbu Radumilo.

Zbog trenutne epidemiološke situacije broj posjetilaca za ovaj programski sadržaj je ograničen. Obavezno je nošenje zaštitne maske i dezinfekcija ruku na ulazu.

Ostavite komentar: