“I Banjaluka je uz vas”: Humanitarni bazar za Lanu i Minju

Na platou OŠ “Sveti Sava” na Laušu u subotu će biti održan humanitarni bazar za pomoć djevojčicama Lani Jovanović i Minji Matić, da nabave najskuplji lijek na svijetu koji košta čak 2,1 milion dolara.

Akcija će trajati od 10 do 14 časova, a sve što se donira i proda tog dana uplatiće se na račune ove dvije djevojčice koje boluju od spinalne mišićne atrofije tipa 1. Bazar organizuju članice Fejsbuk grupe “Normalne mame Banjaluka”.

– Jako se saosjećamo sa cijelom borbom koju Srbija pokušava da učini za dva prelijepa anđela Lanu i Minju i ostalu dječicu koja čekaju izuzetno skup lijek za svoje liječenje. Pretužno je kada roditelji spoznaju da lijek postoji, a da košta toliko da ga ne mogu priuštiti svojoj dječici. Na ovo niko ne može biti imun – poručuju organizatori.

Prvi bazar kreće ispred jedne od najbrojnijih osnovnih škola u Banjaluci i Republici Srpskoj kako bi se animirali i svi drugi građani da po ovom uzoru pokušaju učiniti isto.

– Pozivamo sve da se pridruže ovom humanom događaju i doprinesu prema svojim mogućnostima. Da bi Banjaluka taj cijeli dan bila u duhu “I Banjaluka je uz vas” molimo vas da u okviru svojih djelatnosti organizujete slično, na primjer da svaka prodana kafa od deset do 14 časova ide za liječenje ove dječice – prijedlog je humanih žena, prenosi SrpskaInfo.

Podsjetimo, novac za ovaj vrijedan lijek prikupljen je nedavno za malenu Sofiju Markuljević koja je otišla u Ameriku na liječenje.

 

 

Ostavite komentar: