Gradsko pozorište Jazavac: Premijera predstave “Ježeva kućica” na Dječijoj Juhu sceni

Predstava “Ježeva kućica”, po tekstu Branka Ćopića i u režiji Aleksandre Spasojević, biće izvedena u petak, 3. decembra u 18 časova na Dječijoj Juhu sceni Gradskog pozorišta Jazavac.

U predstavi igraju Nataša Perić, Senad Milanović, Velimir Blanić, Dragana Marić i Andrija Mitić. Kostimograf je Jelena Vidović, kompozitor Zlatan Mirić, a za koreografije je bio zadužen Saša Jovanović.

“Ovo je četvrta ovogodišnja premijera našeg pozorišta nakon predstava ‘Banjaluka’ i ‘Ne igraj na Engleze’ na Večernjoj sceni i ‘Bukvalno tinejdžeri’ na Sceni Studio Jazavac. Predstava ‘Ježeva kućica’ biće igrana i u sklopu nikoljdanskih i novogodišnjih praznika uz dodjelu paketića. Sve ulaznice za premijerno izvođenje su rasprodane, a prva repriza je na repertoaru u srijedu, 8.12. u 18 časova”, poručili su iz Jazavca.

Riječ reditelja

Branko Ćopić jedan je od najvećih pisaca sa naših prostora. U njegovom književnom opusu izdvaja se veliki broj djela za djecu. Od ostalih pisaca dječje literature razlikuje se po vrlo pitkom, narodskom, a opet specifičnom humoru, koji uz maštu i jednostavnost pisane riječi, prenosi poruku namlađem čitaocu. “Ježeva kućica” je u većini književnih izvora okarakterisana kao pjesma, ali zbog likova u njoj, životinja, koje imaju karakteristike ljudi, dobija izraz basne u stihu sa vrlo jasnom idejom i stavom. Ježurka Ježić, skromni i vrijedni stanovnik šume, zadovoljan je onim što ima, čuva, cijeni i brani rođeni dom, uprkos negativnim stavovima drugih i njihovom ismijavanju.

Djelo koje se pamti cijelog života ispričaćemo na naš način, u kabaretskom stilu, uz mnogo pjesme, plesa i lijepe igre. U sjećanje na Branka Ćopića, njegovo djelo i poruku svim generacijama.

Ostavite komentar: