Doživite duh prošlih vremena: Zanimljive radionice za vrijeme „Kočićevog zbora“

20.08.2023. | 12:34

Prvi sajam starih i umjetničkih zanata i domaće radinosti, koji će biti organizovan za vrijeme trajanja „Kočićevog zbora“, donosi i zanimljive radionice za posjetioce, saopšteno je iz Gradske uprave.

Tako će svi zainteresovani, koji posjete ovaj sajam od 25. do 27. avgusta u Parku „Petar Kočić“, imati priliku da u vremenu od 10 do 20 časova, posjete štandove izlagača i sami se isprobaju u izradi nekog umjetničkog predmeta (suvenira ili nakita), u držanju preslice i radu sa vunom, u oslikavanju namještaja, da pazare unikatne i ručno izrađene predmete, ali i da isprate cijeli proces izrade jednog dajak čamca koji će kao poluizrađen biti postavljen u dijelu gdje se sajam bude održavao.

Među izlagačima na ovom Sajmu su: Izrada suvenira „Vintage“, Proizvodnja i prodaja proizvoda od vrbovog pruća „Bojan – plet“, „Veronika atelier“, Vunovlačarska radnja „Vunovlačar“, Sportsko udruženje građana „Dajak klub“, Umjetničko stvaralaštvo „Dantea Handmade“, Humanitarno udruženje žena „Duga“, Umjetnička radionica „TatArt“ i „Tragovi“ – nakit sa ornamentima Zmijanjskog veza.

-Dođite i zajedno sa nama nakratko se vratite u vrijeme naših predaka i doživite način življenja tog perioda – poručili su iz Odjeljenja za privredu i lokalni ekonomski razvoj.