Događaj u Vijećnici Banskog dvora: Promocija zbirke priča književnika Srđana Valjarevića

Promocija zbirke priča „Fric i Dobrila“ književnika Srđana Valjarevića biće održana  21. marta u 19.00 časova u Vijećnici Banskog dvora, saopšteno je iz Gradske uprave.

“Knjiga „Fric i Dobrila“ koju je Valjarević objavio nakon dugog zatišja žanrovski je hibrid zbirke priča i romana, a formalno okuplja Valjarevićeve kolumne. Za Srđana Valjarevića kažu da je uvijek aktuelan i zanimljiv pisac, čak i kada godinam ništa novo ne napiše.  U Nedeljniku je svake nedjelje objavljivao novih sedam dana u životu Frica (nekada Gojko), Dobrile i njihovg sina Mate koji su se poslije dvadesetak godina provedenih u Švajcarskoj, vratili u domovinu, u Beograd”, navedeno je u saopštenju.

Dodaju kako je to priča o prosječnoj, a ipak neobičnoj i zabavnoj porodici i duhovit uvid u srpske i balkanske prilike posle raspada, ratova, tranzicije i prilagođavanja na novu epohu koja je potom nastupila.

“Otac porodice promijenio je u Švajcarskoj ime u Fric i tako su ovi Valjarevićevi povratnici, često sa crnim humorom i ironijom, prihvatili nove navike, nove prijatelje i nove okolnosti koje su po dolasku u domovinu zatekli”, dodaju u saopštenju.

Besplatne pozivnice za promociju mogu se preuzeti na biletarnici Banskog dvora, svakim danom osim vikendom u periodu od 12.00 do 18.00 časova.

Događaj organizuje Udruženje za promociju i popularizaciju književnosti „Imperativ“ u saradnji sa Kulturnim centrom Banski dvor.

Ostavite komentar: