Dječje pozorište RS: Sutra online “Biberče”

Sutra tačno u 18 časova na jutjub kanalu Dječijeg pozorišta Republike Srpske počinje emitovanje predstave “Biberče”, u režiji Živomira Jokovića. U režiji ovog, najdugovječnijeg saradnika nacionalnog teatra za djecu je i predstava “Bajka o Palčiću”, koja će biti emitovana u subotu, 13. juna.

Ono što čini posebnim ovog reditelja je da je i njegova prva predstava koju je realizovao sa banjalučkim ansamblom 2002. godine – “Crvenkapa” dosegla već 6764 pregleda na jutjub kanalu.

Podsjećamo, sedam dana po proglašenju vanredne situacije izazvane svjetskom pandemijom virusa korona Covid-19, Dječije pozorište Republike Srpske je 23. marta započelo sa emitovanjem predstava onlajn.
Zavjesa na sceni nacionalnog teatra za djecu je spuštena, a ansambl je posljednji put igrao pred publikom, 10. marta 2020. godine na sceni Malog pozorišta “Duško Radović” u Beogradu. Bilo je to izvođenje predstave “Sirano de Beržerak”, Igora Bojovića, u režiji Juga Radivojevića. Ova predstava imala je premijeru 27. februara, tako da je Siranov “put” ka srcima publike zaustavljen nakon svega 4 izvođenja.
Sa scene, kao i sva pozorišta svijeta i Dječije pozorište je komunikaciju sa publikom nastavilo putem jutjub kanala, Fejsbuka, Tvitera i Instagrama.
Od 23. marta do 10. juna emitovano je 25 predstava. Zbirom dosadašnjih pregleda, brojka “klikova” na jutjubu prelazi 40.000.
Ovim brojkama svakako su doprinijele TV reklame i audio džinglovi koji se emituju na raznim medijima, kao i Euro Blicu i Srpska info portalu.

-Zahvaljujući kvalitetu svojih predstava, vjernoj publici i podršci medija, Dječije pozorište Republike Srpske bilježi rekordnu onlajn gledanost, kako bi “povratkom” na živu scenu uspješnije nastavilo svoju 64. Sezonu – rekli su it Pozorišta.

Izvor: Srpskainfo

Ostavite komentar: