Banjaluka “domaćin”: UDAS organizuje javni skup, u fokusu građanski aktivizam

Gradska organizacija amputiraca UDAS organizovaće javni skup pod nazivom „Građansko učešće u donošenju odluka na lokalnom nivou“, koji će biti održan u četvrtak 10. decembra 2020. godine, sa početkom u 10 časova, u banjalučkom hotelu „Kortjard Meriot“.

Na ovom događaju učešće će uzeti predstavnici organizacija osoba sa invaliditetom sa područja Banjaluke koji će biti uključeni u radnu grupu za izradu izvještaja o napretku sprovođenja Akcionog plana za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom za period 2020-2026. godine.

Radionica će omogućiti da učesnici usvoje različita znanja kao što su kako građanski odlučivati i pokrenuti građanski aktivizam; kako promovisati aktivnosti OCD u saradnji sa lokalnim vlastima i kako usvajiti znanje i vještine iz oblasti građanskog aktivizma.

Navedeni skup predstavlja dio aktivnosti projekta „Zajednice različitih, ali ravnopravnih građana“ koji podržava Evropska unija, a sufinansira Grad Banja Luka. Projekat realizuje Organizacija amputiraca UDAS u partnerstvu sa Helsinškim parlamentom građana Banjaluka i Udruženjem građana “Nešto više“ iz Sarajeva.

Zbog primjene i preporuka epidemioloških mjera, ograničen je broj osoba koje mogu prisustvovati skupu.

Ostavite komentar: