Autorsko veče Saše Karanovića u Art bioskopu

U Art bioskopu Banskog dvora 14. septembra 2020. godine (ponedjeljak) u 20:00 časova biće održano autorsko veče SAŠE KARANOVIĆA i tim povodom biće prikazani nagrađeni kratkometražni filmovi: OJ KRAJINO i KOSTAKURTA (,,Bajka o Satankrajini“).

Zbog trenutne epidemiološke situacije broj mjesta u publici za ovaj programski sadržaj je ograničen na 20 posjetilaca. Obavezno je nošenje zaštitne maske i dezinfekcija ruku na ulazu.

Besplatne pozivnice za projekcije mogu se preuzeti na biletarnici Banskog dvora od 08. septembra (utorak), svakim danom osim nedjeljom u periodu od 10.00 do 18.00 časova.

SAŠA KARANOVIĆ je rođen u Sarajevu 1989. godine. Živi i radi u Banjaluci. Studirao je režiju na Akademiji umjetnosti u Banjaluci. Magistrirao filozofiju. Kao dio tima ,,Bosonoga“ produkcije, iz Banjaluke, radio je kao pomoćnik reditelja na igranim serijama „Meso“ i „Kosti“. „Kostakurta“ je njegov drugi film. Sa filmom „Oj, Krajino“ iz 2016. godine, osvojio je nagradu za najbolji bosanskohercegovački studentski film na Sarajevo film festivalu.

,,Kostakurta“ je takođe nagrađena u Sarajevu, istom nagradom, 2019. godine, Specijalnom nagradom žirija na ,,Kustendorfu“, takođe 2019. godine, i Koskarom za najbolji film zemalja bivše Jugoslavije, bez Srbije, na Festivalu srpskog filma fantastike.

 

 

Ostavite komentar: