Sjećanje na Milana Mladenovića i EKV

U petak, 7. juna 2019. od 22 časa u banjalučkom Klubu Rudi, biće održan multimedijalni program pod nazivom “Sjećanje na Milana Mladenovića – kao da je i dalje tu” koji priređuje EKV tribute band Deca iz vode (BG) sa specijalnom gošćom Tanjom Jovićević, ex Oktobar 1864 (EKV 89 – 93)️.

Tanja Jovićević je bila prateći vokal EKV- a u periodu 1989-1993.godine kada je učestvovala u snimanju pjesama sa posljednja tri albuma i nastupala zajedno sa njima na nekoliko turneja. Na neki način bila je pridruženi član EKV-a, a u tom periodu je aktivno pjevala i u svom matičnom bendu Oktobar 1864 po kojem je postala najpoznatija. Poslije malo duže pauze svi ljubitelji EKV-a imaće prilku da je čuju uživo !

Deca iz vode su od strane muzičke javnosti proglašeni za najbolji i najuvjerljiviji EKV tribute a to potvrđuje i saradnja sa nekadašnjim članovima EKV-a – Rakom, Boletom, Firčijem, Žikom Todorovićem i sada Tanjom Jovićević.

Prije koncerta, publici će biti predstavljen kratki dokumentarni film “Dečak iz vode” autora Marka Novičića u kojem se može čuti kako Cane, Koja i druge poznate ličnosti pričaju o Milanu Mladenoviću i periodu rada EKV-a i kakav je njegov značaj u muzici i društvu danas.

Slijedi projekcija video spotova i izložba rijetkih fotografija EKV-a te kratko obraćanje Aleksandra Šarčevića, osnivača i idejnog tvorca projekta.

U drugom dijelu programa slijedi dvočasovni koncert EKV tribute Deca iz vode sa Tanjom Jovićević koji će odsvirati presjek najboljih pjesama i najvećih hitova EKV-a sa svih albuma uključujući i prvenac Katarina II te nekoliko pjesama grupe Šarla Akrobate u kojoj su svirali Milan Mladenović i prvi bubnjar EKV-a Ivica Vdović – VD.

EKV je svoj posljednji koncert u Banjaluci održala upravo u istom prostoru, koji se tada zvao Klub Sebastijan, u februaru 1992.godine.

Deca iz vode su u proteklom periodu imali veliki broj nastupa u Srbiji i regionu a koncert u Banjaluci biće njihov prvi dolazak u BiH u ovom sastavu.️

Ulaznice u prodaji u Klubu Rudi, Caffe Combo, Caffe Second by Combo i Vesbar Atos  a sve dodatne informacije možete dobiti na prodajnim mjestima ili putem FB stranice Venturo Banja Luka.

Cijena ulaznice 10 KM, na dan koncerta 12 KM, VIP 15 KM

(BL PORTAL) 

Ostavite komentar: