Na Đurđevdanskom festivalu nastupiće 19 mališana

Na finalnoj večeri ovogodišnjeg Đurđevdanskog festivala, 26. po redu, koji će biti održan 10. maja u Sportskoj dvorani “Borik”, nastupiće 19 mališana iz šest država svijeta.

Desetočlana komisija sastavljena od kompozitora, muzičkih pedagoga, urednika i producenata iz Bugarske, Srbije, Hrvatske i BiH izabrala je 16 dječjih kompozicija za takmičarski program.

– Na konkurs za izvođače prijavljeno je 54 djece uzrasta do 12 godina, i to 21 solista iz inostranstva i 34 iz BiH. Komisija je izabrala 18 djevojčica i jednog dječaka koji dolaze iz Rusije, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i BiH – navedeno je u saopštenju organizatora festivala.

Istakli su da je za ovaj dječji festival, uz koji su odrastale generacije, u proteklom periodu napisano oko 500 kompozicija, a ove godine na konkurs je stiglo 49 autorskih radova, i to 23 iz Srbije, deset iz BiH, šest iz Crne Gore, četiri iz Bugarske, po dva iz Rusije i Hrvatske te po jedan rad iz Slovenije i Mađarske. Finalno veče ovog najdugovječnijeg i već 26 godina najpoznatijeg festival dječje pjesme počeće u 20 časova.

 

Izvor:(Glas Srpske)

 

Ostavite komentar: