Kraljevi romske rapsodije stižu u Banjaluku: Koncert grupe „Gipsy Kings by Andre Reyes” 21. februara u SD Borik

Koncert svjetski poznate grupe „Gipsy Kings by Andre Reyes” održaće se u petak 21. februara od 20 časova u Sportskoj dvorani Borik u Banjaluci.

Ulaznice za koncert su u prodaji, a mogu se kupiti na platou ispred Robne kuće BoskA, na blagajni Sportske dvorane Borik, te u turističkoj agenciji “Star Travel”.

Pomenuti koncert koji organizuje preduzeće Opera d.o.o., kao sestrinska firma Music Time-a iz Zagreba, održaće se u sklopu velike regionalne turneje u periodu od 18. do 21. februara 2020. (Zagreb, Beograd, Sarajevo, Banjaluka).

Kompanije MTEL kao zlatni sponzor koncerta Vas poziva da dođete i uživate se uz legendarne hitove grupe Gipsy Kings by Andre Reyes.


Krajem sedamdesetih braća André i Nicolas Reyes, sinovi priznatog flamenco umjetnika Josea Reyesa, osnovali su grupu Gipsy Kings te ubrzo postali vrlo cijenjeni muzičari i tražena muzička atrakcija u cijelom svijetu.

“Gipsy Kings” njihov istoimeni najpoznatiji album, objavljen 1989. godine proveo je 40 sedmica na top ljestvicama te im je to donijelo veliku popularnost širom Evrope, Amerike i Bliskog Istoka. Na krilima svjetske slave Gipsy Kings su se 2014. godine razdvojili u dvije zasebne frakcije – grupu Nicolasa Reyesa i Andréa Reyesa. André Reyes s desetočlanim bendom nastavlja karijeru izvodeći najveće hitove iz Gipsy Kings muzičkog kataloga koje će izvesti i 21. februara u Banjaluci u dvorani Borik. U prodaju će biti pušteno sam 1800 sjedećih karata.

Osnivaču grupe GIPSY KINGS, Andréu Reyesu kao gitaristu i pjevaču pridružili su se cijenjeni muzičari kao što su Mario Reyes i Chico Castillo te zajedno stvaraju muziku koja publiku navodi na ples. Na trenutno aktuelnoj turneji “Gipsy Kings by André Reyes” oduševljavaju publiku širom svijeta svojim “Tour Gipsy Unidos” repertoarom, a rasplesaće vas i uz svjetski poznate hitove kao što su “Bamboleo”, “Volare”, “La Dona” i mnogi drugi!

Gipsy Kings by André Reyes francuska je muzička grupa čiji članovi su španskog porijekla te pjevaju na španskom jeziku. U svojoj muzici kombinuju tradicionalni flamenco, pop te druge autohtone muzičke oblike kao što je katalonska rumba.

Danas je, s više miliona prodanih nosača zvuka širom svijeta, André Reyes zahvaljujući samostalnom radu i radu u grupi, jedan od najpoznatijih i najcjenjenijih predstavnika flamenco rumbe.

 

(BL PORTAL)

  

Ostavite komentar: