Koncert kamernog ansambla “Libertango” u Art dvorištu

U Art dvorištu Banskog dvora 17. septembra 2019. godine (utorak) u 20.00 časova održaće se koncert kamernog ansambla „Libertango“.

– Odsviraćemo najljepše kompozicije iz opusa Astora Pijacole, kao i nove kompozicije mladih autora tango nuovo 21.vijeka, među kojima su Aleksandar Nikolić, M.D. Pujol, G.Vallejo, Y. Seung Ha – kazala je Sanja Čolić Zelić.

Ona je dodala da ih prostor Art dvorišta uvijek dodatno inspiriše, te da se veoma raduju ponovnom nastupu na ovoj sceni Banskog dvora.
-Ugodna ljetna atmosfera i kamerni ambijent pod zvijezdama podsjeća na mediteran i more – a to je uvijek opuštajuća misao – rekla je Sanja Čolić Zelić.

Kamerni ansambl „Libertango“ nastao je u septembru 2003. godine u Banjaluci. Članovi ovog sastava su: Darko Ružičić (harmonika), Boris Dukić (klarinet), Ljiljana Milić (gitara), Dejan Đorđević (kontrabas) i Sanja Čolić Zelić (klavir). Svi članovi su profesori u Muzičkoj školi “Vlado Milošević” u Banjaluci. „Libertango“ je sastav koji izvodi umjetničku muziku argentinskog kompozitora Astora Pijacole, što ih čini jedinstvenim na prostoru RS i BiH. Do sada su održali niz koncerata od kojih treba izdvojiti nekoliko nastupa održanih u Banskom dvoru u Banjaluci, (od kojih je jedan snimljen i uvršten u evroradijsku razmjenu sa petnaest zemalja), te koncert u Sarajevu u sklopu Međunarodnog festivala “Sarajevska zima”.

 

(BL PORTAL)Ostavite komentar: