Koncert BALKAN EXPRESS UNPLUGGED održan u Banskom dvoru

U Koncertnoj dvorani Banskog dvora 03. marta (utorak) održan je koncert kultnog banjalučkog benda BALKAN EXPRESS UNPLUGGED.

Balkan Express čine: Saša Nikić (vokal), Momir Nikić (gitara), Aleksandar Vlaisavljević (bas gitara), Stefan Nikić (klavijature) i Dejan Trkulja (bubanj).

Gosti na koncertu bili su “Paladio String Quartet“, operska diva Lidija Pajić, prof. Sanja Čolić Zelić, vokal Tea Čolić, te mladi gitarista Strahinja Nikić.

-Poslije dvanaest godina ponovo smo održali unplugged koncert sa gostima gudačima i ozbiljnim ženskim vokalima. Svirali smo isključivo naše autorske pjesme u novim aranžmanima koje smo prilagodili Koncertnoj dvorani Banskog dvora – kazao je frontmen benda Momir Nikić.

Krajem ove godine, kako kaže Nikić, trebao bi izaći novi materijal „Balkan Expressa“.

-Kada se efurorija od koncerta malo stiša vraćamo se u studio i nastavljamo da radimo – dodao je on.
Proferorica Sanja Čolić Zelić sebe naziva stalnim gostujućim članom „Balkan Expressa“.

– Rado se odazovem njihovom pozivu. Uvijek je ta saradnja bila uspješna. Njihova muzika je pjevljiva, a sa druge strane ima jaku poruku. Uljepšati je sa ženskim vokalima nije toliko težak posao. Sa mnom na sceni bila je i moja mlađa kćerka, tako da mi je posebno drago da smo ovim razlikama u godinama na sceni dokazali da „Balkan Expess“ slušaju svi – od 18 do 88 godina i da svi zajedno možemo da iznesemo njihovu muziku – naglasila je Sanja i dodala da je bend dokazao da i u akustičnom izdanju ima tu energiju koju šire na svojim nastupima „na struju“.

Banjalučki bend “Balkan Express” osnovan je u oktobru 1996. godine. Na samom početku svirali su obrade stranih hitova. Nastupali su po klubovima u Republici Srpskoj i BiH, Srbiji, Hrvatskoj, Slovenija kao i u Italiji. Godine 1998. godine izlazi prvi autorski album pod nazivom PREPORUČENO u izdanju ITMM Beograd. Album je sniman u studiju “Akademija” BG. Drugi album benda ŠA LA LA LA LA izlazi 2007. godine u produkciji TREND BL. Svoj prvi akustični koncert “Balkan Express” je održao 2008. godine u Koncertnoj dvorani Banskog dvora zajedno sa gudačkim kvartetom banjalučke Akademije umjetnosti.

 Ostavite komentar: