Zaprimljen veliki broj optužbi: U Sloveniji ne žele nastup Cece

26.01.2023. | 11:13

Posljednjih dana prava je pometnja na slovenačkoj javnoj sceni zbog tradicionalnog karnevala “Kurentovanje” u Ptuju i to zbog nastupa Svetlane Cece Ražnatović.

Zavod za turizam Ptuj dobio je veliki broj optužbi da nije prikladno da baš srbijanska pjevačica nastupa na tradicionalnoj manifestaciji koja je dio slovenačke kulturne baštine.

Kako prenosi slovenački mediji, objasnili su da je manifestacija podijeljena na javni i privatni dio i da je organizator koncerta pratio rezultate ankete koju su sproveli.

Organizator programa u Karnevalskoj sali, odnosno privatnog dijela Kurentovanja gdje Ceca nastupa je Radio Tednik Ptuj.

“Ubrzo nakon što smo dobili tender 2021. godine, sproveli smo anketu među čitaocima i slušaocima ne samo Spodnjeg Podravja, već i šire, u kojoj smo ih pitali koga žele da vide i čuju. Odgovorilo je 1.800 ispitanika, više od 60 odsto njih je odgovorilo da bi više voljeli izvođače sa Balkana. Većina ih je željela Svetlanu Cecu Ražnatović, a slijede hrvatski izvođači”, objasnio je za 24ur.com direktor Drago Slameršak, i dodao da ga su ga negativne reakcije posljednjih dana iznenadile.

“Nismo imali namjeru da vrijeđamo Slovence ili bilo koga drugog. Jednostavno smo uzeli u obzir želje naših čitalaca i slušalaca, a nismo ni pomišljali da možemo da podstaknemo takvu negativnu reakciju”, rekao je Slameršak.

Prodaja karata za slovenačke izvođače je izuzetno loša, a prodaja za četiri hrvatska izvođača i Cecu je skoro pri kraju, to je istina. Bilo bi lijepo kada bi Slovenci kupili karte i za domaće izvođače – dodao je on, prenos Express/Republika.