Za djecu uzrasta do 15 godina: Počela besplatna Škola slikanja

08.08.2022. | 19:37

U Istočnoj Ilidži danas je počela besplatna Škola slikanja za djecu uzrasta do 15 godina, na koju se prijavilo 38 zainteresovanih iz Istočne Ilidže, Istočnog Novog Sarajeva, Pala i Sokoca.

Božidar Novaković, vršilac dužnosti direktora Centra za kulturu i informisanje Istočna Ilidža koji je organizator ove škole, istakao je da će radionicu, koja će trajati do petka, 12. avgusta, voditi profesor likovne umjetnosti Vladimir Jakšić.

Novaković je istakao da je radionica trebala da se održi na šetalištu Dr Miodrag Lazić, ali je zbog vremenskih nepogoda u parohijskom domu, a sutra će biti ispred Hrama Svetog Vasilija Ostoškog.

On je naglasio da je Škola slikanja za djecu novi program Centra za kulturu i informisanje Istočna Ilidža u okviru kojeg će djeca steći i razvijati prva znanja o slikarstvu i kvalitetno provoditi slobodno vrijeme.

“Ukoliko bude veliki broj polaznika zainteresovan da nastave radionicu, onda ćemo organizovati stalnu školu slikanja pri Centru za kulturu i informisanje”, kazao je Novaković.

On je naglasio da će djeca tokom radionice biti upoznata o različitim likovnim tehnikama – olovka, ugljen, kombinovana tehnika, akvarel, a radiće i sa glinom.

Ana Pajadković, koja ima 11 godina, kaže da joj je likovno najdraži predmet u školi, a i hobi, a desetogodišnja Katarina Vukadinović kaže da je na radionicu došla sa bratom, te da je njen talenat za crtanje otkrio tata.