Vrtoglava cifra: Mikrofon kojim je Kardi Bi gađala obožavatelja prodat na aukciji

10.08.2023. | 13:55

Dvije sedmice nakon što je reperica Cardi B dospjela na naslovne stranice jer je bacila mikrofon na obožavatelja, taj mikrofon je na eBayu prodat za skoro 100.000 dolara.

Prodao ga je na aukciji vlasnik kompanije za iznajmljivanje audioopreme, koji je rekao da će sav prihod ići u dobrotvorne svrhe. Scott Fisher je za CBS rekao da se u početku nadao da će ponuda dostići 5.000 dolara.

Na snimcima se vidi kako Cardi baca mikrofon nakon što ju je obožavateljica polila pićem tokom koncerta u Las Vegasu. Policija je saopćila da zvijezda neće biti optužena.

Snimak je ubrzo postao viralan, a to je navelo Fishera da stavi predmet na prodaju. Licitacija je na kraju završila na 99.900 dolara.

Fisher je rekao da će prihod ići u humanitarne svrhe za veterane, projekat Wounded Warrior, i Friendship Circle Las Vegas, koji povezuje mlade volontere sa osobama s invaliditetom i posebnim potrebama.

“Mislio sam da će to privući pažnju na nacionalnom nivou, ali količina vijesti je zapanjujuća”, kazao je.

Rekao je da je potvrdio da je mikrofon koji se prodaje zaista onaj koji je Cardi koristila u to vrijeme.

“Standardna je procedura označavanja svih mikrofona i in-ear sistema prema tome kome ‘odlaze’ prije zvučne provjere, kako bi se osiguralo da ista osoba dobije ispravne predmete tokom nastupa. Mogli ste vidjeti bijelu traku na mikrofonu Cardi B na svim snimcima i tako smo znali koji je mikrofon njen”, rekao je za CBS.

Oznake: Aukcija, Mikrofon