Usmrtio pješaka: Bivši bubnjar Parnog valjaka osuđen na tri godine zatvora

27.11.2023. | 19:45

Dražen Šolc (62), bivši bubnjar Parnog valjka, na ponovljenom suđenju, nepravosnažno je na zagrebačkom Županijskom sudu osuđen na jedinstvenu kaznu od tri godine zatvora jer je 22. septembra 2017. oko 5.30 na Ilici skrivio nesreću u kojoj je usmrtio pješaka Vjerana Dasovića.

Bio je optužen za saobraćajnu nesreću iz nehaja, ali i da se udaljio s mjesta nesreće, ne pruživši pomoć povrijeđenom pješaku.

Inače na prethodnom suđenju je bio osuđen na četiri i po godine zatvora ali je ta presuda, koju je donio Opštinski kazneni sud, ukinuta. Kako se u međuvremenu promijenila i nadležnost, ovaj mu se put sudilo na Županijskom sudu, a ne na Opštinskom kaznenom sudu.

Prema optužnici Šolc se teretio da je 22. septembra 2017. oko 5.30 vozio Ilicom upravljajući Reno Kliom. Kada je došao do pješačkog prelaza kojim ne upravljaju semafori, naletio je na Dasovića koji je prelazio ulicu. Od siline udarca Dasović je oboren na tlo, bio je teško povrijeđen te je od zadobijenih povreda preminuo 25. septembra 2017. u KB Sestara milosrdnica.

Oznake: Parni valjak