U Banjaluci održan festival “Dječija zemlja”

12.05.2019. | 12:15

BANJALUKA – Juče, 11. maja, u okviru manifestacije “Banjalučko proljeće” održan je treći festival “Dječija zemlja” u organizaciji Queen Estrade.

Za potrebe festivala, dvorište OŠ Branko Radičević u banjalučkom naselju Starčevica pretvoreno je u mjesto radosti, druženja i kreativnosti – Dječiju zemlju.

Na otvorenoj sceni festivala nastupili su Minja Subota, učenici banjalučkih vrtića i osnovnih škola, članovi centra “Dajte nam šansu – Zvjezdice”, dječiji hor Vrapčići, Đurđevdanske i Pinkove zvjezdice i polaznici Male pjevačke akademije, a čast da otvori festival pripala je zamjenici ministra za porodicu omladinu i sport, Bosiljki Bošnjak.

Pored bogatog kulturno-umjetničkog programa, održane su i balonijade, face painting, trke u puzanju za najmlađe posjetioce festivala, a mnogobrojni mališani imali su priliku da uživaju i u besplatnom ringišpilu, trambolini i vožnji biciklima na posebnom poligonu.

Ulaz na festival bio je besplatan, a za posjetioce, uz pomoć prijatelja festivala, obezbijeđeni su i besplatni slatkiši, sendviči, sokići i sladoledi, koji su naročito obradovali kako djecu, tako i njihove roditelje.

Sam festival osmišljen je kao događaj koji će okupiti i zbližiti cijelu porodicu u čemu je i uspio, jer su mališani, njihovi roditelji, ali i bake i deke, sa osmijehom na licu pjevali iz sveg glasa i plesali uz najljepše dječije pjesmice.

Nešto stariji su se, uz pjesme Minje Subote, prisjetili i svog djetinjstva i legendarne emisije “Muzički tobogan”, čiji se duh osjetio na samom festivalu. Festival “Dječija zemlja” ponovo je na jednom mjestu okupio i obradovao banjalučke mališane i njihove porodice, slaveći dječije talente i kreativnost i poslao poruku da djeca zaista jesu ukras svijeta.

 

Oznake: Banja Luka