Tejlor Svift je ličnost godine časopisa “Tajm” za 2023. godinu FOTO

06.12.2023. | 23:18

Ličnost godine prema časopisu “Tajm” za 2023. godinu je pop pjevačica Tejlor Svift. Ova zlatna djevojka iz Pensilvanije, kako je mnogi zovu, uspjela je da sa 33 godine postane milijarderka, ali i da na svojim koncertima bukvalno izazove zamljotres od 2,3 stepena Rihterove skale.

“Tajmova” ličnost godine predstavlja osobu, grupu ili koncept koji je najviše oblikovao naslove, u pozitivnom ili negativnom smislu. Za ovu godinu, urednici magazina, odabrali su pjevačicu Tejlor Svift:

“Ona je pronašla način da prevaziđe granice i bude izvor svjetlosti. Niko drugi na planeti danas ne može tako dobro da pokrene toliko ljudi”, piše u uvodniku magazina glavni i odgovorni urednik Sem Džejkops i dodaje da je pjevačica “rijetka osoba koja je istovremeno pisac i heroj svoje priče”.

Milijarderka i najstrimovanija umjetnica

U intervjuu za “Tajm”, zvijezda hita “Blank spejs” osvrnula se na minuli period, tačnije na 2023. godinu kada je postala milijarderka i najstrimovanija umetnica na svijetu na Spotifaju. Takođe je govorila o svojoj vezi sa sportistom Travisom Kelsijem, ali je priznala da se događalo da je njeni koncerti često fizički veoma iscrpe.

Tejlor i njeni Sviftovci

U okviru turneje “Eras” koja je počela u martu, Tejlor je od prodaje karata zarađivala oko 14 miliona dolara za noć. Njenoj armiji vernih obožavaoca, Sviftovcima, nije bilo teško da putuju po Americi, prate je na koncertima i troše novac na karte, prevoz, hotelski smeštaj, hranu. Koliko joj je lojalna publika govori i podatak da bi većina ponovila ovo iskustvo – išla na njene koncerte širom SAD-a i bez problema trošila stotine i stotine dolara.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli TIME (@time)

Njeni nastupi izazivaju zemljotres od 2,3 stepena Rihterove skale

Kada je na pomenutoj turneji pjevala u Sijetlu krajem jula, dogodila se jedna krajnje nesvakidašnja stvar. Naime, njeni nastupi su izazvali su seizmičku aktivnost ekvivalentnu zemljotresu jačine 2,3 stepeni Rihtera. Stručnjaci su tada diskutovali da se ovaj fenomen najverovatnije dogodio ili zbog ozvučenja ili zbog razigrane i raspjevane publike.

Među finalistima i Vladimir Putin

Tradicija biranja Tajmove ličnosti godine datira još od 1927. godine. Ovu titulu su nosile mnoge značajne ličnosti, a u užem izboru za ovu godinu našli su se Vladimir Putin, koji je 2007. godine bio proglašen za “Tajmovu” ličnost, Si Điping, holivudski štrajkači, Sem Altman šef kompanije “Open AI” koja stoji iza Čet GPT, tužioci koji su podigli optužbe protiv Donalda Trampa, “Barbi”, kralj Čarls Treći i šef Federalnih rezervi, Džerom Pauel.

Prošlogodišnja “Tajmova” ličnost godine je bio ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski.