Soraji prijeti kazna od 600 evra zbog nepoštovanja kovid mjera u Crnoj Gori

08.11.2021. | 22:26

Nakon što je Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima stavilo van snage odluku o primjeni instituta odlaganja krivičnog gonjenja u slučaju Baranke Soraje Vučelić Masoni (33) i Podgoričanke Maje Milutinović (32), Osnovni sud na Žabljaku im je 13. septembra izrekao novčane kazne od po 600 evra zbog nepostupanja po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Predmet se trenutno nalazi pred Višim sudom u Bijelom Polju po žalbi branioca okrivljenih, saopšteno je „Danu“ iz tog suda.

„Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima stavilo je van snage odluku o primjeni instituta odlaganja krivičnog gonjenja u slučaju S.M. i M.M., koje su lišene slobode zbog osnova sumnje da su u Žabljaku 3. maja 2020. godine izvršile krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti“,saopštila je Nataša Bajčeta, državni tužilac u ODT-a Pljevlja, prenosi “Nova.rs“.

To tužilaštvo predlaže da se pred Osnovnim sudom u Žabljaku održi glavni pretres i da se okrivljene S.M. i M.M. oglase krivim za navedeno krivično djelo.

One su uhapšene 3. maja prošle godine zbog sumnje da su prekršile mjere za suzbijanje korona virusa i bez potvrde za međugradski saobraćaj došle u vikendicu na Žabljaku.