Rijana zvanično postala najbogatija muzičarka na svijetu

04.08.2021. | 22:08

Kako je objavio Forbes, pjevačica Rijana je zvanično postala milijarderka zahvaljujući svom brendu Fenty koji objedinjuje kozmetičke proizvode, kao i donji veš, a nedavno je najavila i izlazak parfema u okviru iste linije.

Rijana je postala slavna zahvaljujući svojoj muzici, nakon čega se okušala u glumi te je pokrenula brend donjeg veša koji sada vrijedi 1,7 milijardi dolara, procjenjuje Forbes.

Takođe objavili su i da je postala “najbogatija muzičarka na svijetu i da je iza nje Oprah Vinfri, najbogatija zabavljačica”.

Uočeno je da je većina njenog bogatstva dolazila iz nemuzičkih poslova, uglavnom od njenih brendova Fenty Beauty i Savage x Fenty.

Rijana, koja je poznata po svojim pjesmama “Umbrella”, “Only Girl” i “Work”, jedna je od najprodavanijih muzičkih umjetnica svih vremena. Ima devet nagrada Gremi, 13 američkih muzičkih nagrada i 12 Billboard muzičkih nagrada.

No, u posljednje vrijeme skrenula je pažnju s muzike i fokusirala se na svoj beauty brend.

Fenty Beauty, u kojem Rijana dijeli vlasništvo sa francuskim luksuznim konglomeratom LVMH, pokrenut je 2017. godine i bio je hit već u prvoj godini postojanja te je donosio više od 550 miliona dolara godišnjih prihoda, prema Forbesu.

Savage x Fenty, koji je pokrenut 2018. godine i zajedničko je ulaganje s TechStyle Fashion Group (Rijana ima 30% vlasničkog udjela), prikupio je 115 miliona dolara finansiranja ranije ove godine, čime je vrijednost brenda dostigla milijardu dolara. Plan je iskoristiti sredstva za otvaranje trgovina Savage x Fenty.

 

 

Oznake: Rijana