Preminuo Dobrivoje Topalović

16.06.2020. | 16:53

Nakon duge i teške bolesti, pjevač Dobrivoje Topalović preminuo je danas u 75. godini.

Jedan od najvoljenijih pjevača narodne muzike, Doprivoje Topalović Topalko, preminuo je danas, 16. juna, nakon duge i teške bolesti.

Tužnu vijest potvrdila je pevačica Snežana Đurišić.

“Jeste, preminuo je. Dugo je bolovao od karcinoma, godinu dana, i otišao je. Preminuo je u Čačku”, rekla je pjevačica za “Pink.rs“.

Topalović je u bolnici ležao dva mjeseca, a ljekari su se do poslednjeg trenutka borili za njegov život.

Dobrivoje je rođen u selu Preljina kod Čačka, 1944. godine, a nakon što u Čačku završava tehničku školu, počinje da se bavi pjevanjem na seoskim takmičenjima pjevača-amatera.

Prvu singl-ploču, “Kad bi znala koliko te želim”, snima 1968. godine za “Diskos”. Uslijedile su još tri ploče, ali većeg uspjeha nije bilo. Međutim, 1970. učestvuje na festivalu “Ilidža” gdje osvaja nagradu publike. U periodu od 1968. do 1981. godine snimio je 26 singl ploča i jedan LP 1974.

Prekretnica u njegovoj karijeri bila je pjesma “Ej, da mi je” iz 1981, sa kojom je nastupao na “Hit paradi”, a u saradnji sa kompozitorom Draganom Aleksandrićem i tekstopiscem Radmilom Todorovićem piše neke od svojih najlepših pjesama, među kojima su “Progovori, sliko”, “Crno vino”, “Kad bih mog'o i umro bih za te”.

 

Izvor:(MONDO)

 

Oznake: Pjevač, Preminuo