Pjevač bio oženjen i izvjesnom Bosiljkom: Mile Kitić iz dva braka ima dvije kćerke

10.07.2023. | 16:14

Svi dobro znaju da pjevač Mile Kitić iz braka sa pjevačicom Martom Savić ima kćerku Elenu koja je nastavila muzičkim putem roditelja.

Mnogi ne znaju da pjevač ima još jednu nasljednicu koja živi daleko od medija, ali koju pjevač često pominje u svojim izjavama.

Kako je ranije u medijima govorio, Kitić je sa svega 21 godinom bio oženjen Bosiljkom, sa kojom je dobio kćerku Sanju, a razveli su se 1983. godine.

Elenu Miletova familija i ne viđa, dok je nasljednica iz prvog braka, Sanja kao mlađa dolazila. O stanju u široj familiji Kitić, nedavno jednom je za novine govorio Miletov brat Nemanja.

On je pomogao svom mlađem bratu kad su im roditelji bili u Americi tako što je uzeo starateljstvo nad njim i odškolovao ga.

“Dolazim ja kući jedno veče, a moja supruga plače. Kaže, Mile ostavio pismo, otišao je od nas. Nije prihvatio što sam ja rekao da muzika ne može da bude zanimanje, da mora na fakultet, pa je pobjegao. Imao je jedan hotel, ali Mile nije imao ličnu kartu i zbog toga nije mogao da uzme sobu. Otišao sam kod svog drugara u SUP i kažem mu o čemu se radi i tako se vratio Mile”, pričao je folkerov stariji brat za Kurir.

“Kasnije, on se oženio, dobio kćerkicu Sanju i otišao je kod roditelja u Ameriku. Bilo je njemu fino tamo, ali se vratio, ipak nije to naše područje. Možeš tamo pjevati i zaraditi pare, ali nije to to. Bio je tamo jedno vrijeme sa suprugom Bosom i kćerkom. Vratio se i pridružio se Južnom vetru, koji je tada već bio ozbiljna muzička kuća. Poslije je otišao u Beograd”, prisjetio se Nemanja u jednom intervjuu, piše GrandTV.