“Orila mi se kuća od plača”: Lepa Lukić zaplakala u studiju zbog Marinka, koleginice neutješne

07.11.2021. | 15:25

Marinko Rokvić napustio nas je juče u 68. godini, a brojni prijatelji i kolege i dalje su u šoku zbog njegove smrti i ne mogu da se pomire sa time.

Naime, u jutrarnjem programu na Pinku gostovala je Lepa Lukić koja je komentarisala svoje druženje sa Marinkom, te se i rasplakala u programu uživo.

“Nismo se nešto družili, svako na svoju stranu. Ali često smo se čuli telefonom. Ja sam šokirana, ja sam toliko plakala da se orila moja kuća. Mi smo zajedno bili u Kanadi na turneji velikoj 1999. i tamo nas je zateklo bombardovanje. Morali smo hotel tada na napustimo, prijatelji su nas primili u svojoj kući i sve vrijeme smo bili zajedno. Najviše sam sa njim bila u tim trenicuma. Već sam uzbuđena previše i ne znam više ni šta da kažem”, rekla je Lepa i počela da plače usred emisije.

Pjevačica Dragica Radosavljević Cakana uključila se u studio televizije Pink direktno sa Kosova i progovorila o Marinkovoj smrti i izjavila iskreno saučešće porodici.

“Ja sam na Kosovu i javljam se iz kuće moje majke. Šokirana sam jer sam Marinka i čitavu njegovu porodicu poštovala i volim ih. Nedostajaće mnogo, on je bio divan čovjek, duhovit, pun razumijevanja. Imali smo provatne razgovore, razmjenjivali mišljenja o dječici. Znala sam da je bolestan, ali nisam znala da je to toliko strašno, mislila sam da će proći. Nevjerovatno i jako tužno. To nije gubitak samo za nas kolege, već za čitavu naciju. Velika tuga, od sveg srca i najiskrenije saučešće porodici šaljemo”, priča Cakana.

Nakon Cakane, uključila se i Snežana Đurišić koja je potresnim riječima izjavila sučešće porodici:

“Čovjek nikada nije spreman da isprati nekoga koga voli. Bio je vrijedan i radan, divan suprug, otac i deda. Tuga je za porodicu i ovom prilikom izjavljujem saučešće porodici. Mnogo ih je otišlo, i ovo vrijeme nas dovodi u situaciju da razmišljamo šta se dešava. Najdraža njegova pjesma mi je ”Polomio vetar grane” i ”Ovo je moja kuća živeo sam tu”, vodio je računa kakve će pjesme da pjeva i zato je bio veliki pjevač i gospodin čovjek”, pričala je Snežana Đurišić u “Novom jutru”, piše Blic.