Omiljana globalna senzacija: Kevin iz “Sam u kući” dobio zvijezdu na Stazi slavnih

02.12.2023. | 12:44

Mekali Kalkin dobio je zvijezdu na holivudskoj Stazi slavnih, a osim porodice, podršku mu je izrazila i glumica Katrin O'Hara, koja je glumila Kevinovu majku Kate Mek Alister u filmu “Sam u kući”.

“Sam u kući je bio i uvijek će biti omiljena globalna senzacija. Porodice širom svijeta ne mogu dopustiti da prođe godina a da zajedno ne gledaju “Sam u kući” zbog Mekali Kalkina. Znam da si jako naporno radio. Znam da jesi, ali zbog tebe je gluma izgledala kao najprirodnija stvar na svijetu”, rekla je O'Hara.

Film iz 1990. mu je donio svjetsku slavu. On je glumio je i u nastavku Sam u kući: Izgubljen u Njujorku dvije godine kasnije.

“Mekali, čestitam. Zaslužuješ svoju zvijezdu na holivudskoj Stazi slavnih. I hvala ti što si uključio mene, svoju lažnu mamu, koja te ostavila samog kod kuće, ne jednom, nego dva puta, da učestvujem u ovome. Ponosna sam na tebe”, zaključila je O'Hara.

Ceremoniji su takođe prisustvovali Kalkinova zaručnica Brenda Song (34) i njihova dva sina: Dakota (2) i sinčić rođen ranije ove godine. Tokom svog govora Culkin je odao priznanje svojoj zaručnici i djeci.

“Želio bih zahvaliti Brendi. Ti si apsolutno sve. Ti si najbolja osoba koju sam ikad upoznao. Nakon rođenja naša dva dječaka postala si jedna od moje tri najdraže osobe”, rekao je Kalkin.

Oznake: Kevin