Oda čuvenoj glumici: Pjesma posvećena Mileni Dravić dobila sasvim novo ruho VIDEO

09.12.2023. | 18:46

Kada su Ana Stanić i pijanista Matija Dedić, prije četiri godine izveli “Ne plači” u Sava centru na koncertu posvećenom velikom Arsenu, oboje su priželjkivali da snime nešto zajedno.

Godinama pratim sve što se dešava na muzičkoj sceni Srbije. Tako sam nekako i uočio Anu. Za koncert koji sam radio 2019. godine u čast Arsena pozvao sam je i u startu me najpozitivnije iznenadila odabirom pjesme ,i izvanredno je izvela pjesmu na koncertu.

– Ostali smo u kontaktu i dugo se dogovarali da napravimo studijski snimak i spot s obzirom na muzički i prijateljski odnos koji je stvoren. Jako sam srećan da se to napokon desilo i nadam se da ćemo imati još saradnji u budućnosti – izjavio je Matija Dedić.

Ana Stanić je tim povodom izjavila:

– Još jedna saradnja kojoj sam se dugo radovala i napokon se desila! Od kada smo izveli “Ne plači” u Sava centru na koncertu posvećenom njegovom ocu, velikom Arsenu Dediću, priželjkujem da snimimo nešto zajedno. Predložio mi je da to bude baš “Milena”, pjesma iz sedamdesetih godina posvećena Mileni Dravić, čarobna oda njenoj neobičnoj prirodi, rijetko pjevana i obrađivana pjesma. Snimajući je , družili smo se i uživali u svakoj noti i emociji. Sve smo uradili u 24 sata na bum, onako kako najviše volim. Osjećam odgovornost samo što spominjem ta dva velika imena. Matija i ja smo je snimili i dali joj svako po svoj komad srca. On za klavirom, ja za mikrofonom. Mi smo u studiju bili blagosloveni tog subotnjeg popodneva, snimajući je kao što se nekada snimalo, oboje istovremeno, bez mnogo dogovora i uvježbavanja, samo trenutak i osjećaj. Zahvaljujem se dragom Matiji na ovoj poslastici za dušu – izjavila je Ana Stanić

Govoreći jednom prilikom o toj pjesmi Milena Dravić je izjavila:

– Poštujem Arsena Dedića kao velikog umjetnika. Mnogo puta su me pitali, je li ta pjesma posvećena meni. Neke žene, među kojima sam i ja, dobile su od njega knjigu kojom se zahvalio rekavši: “Bila si jedna od inspiracija“ – izjavila je svojevremeno Milena Dravić, piše Blic.