“Nemam ljubavnike, pa da idem s njima”: Lepa otkrila zašto 40 godina nije kročila u kafanu

03.11.2021. | 19:25

Pjevačica Lepa Lukić progovorila je o tituli kraljice narodne muzike, ali i o razlozima zašto već 40 godina nije otišla u kafanu.

“Ne mogu da budem kraljica, a da narod tako ne misli. Mene je narod izglasao. Nisam se ja sama tako nazvala. Imponuje mi, ne tražim i ne insistiram kako će da me najave na koncertima, malo je prepotentno da tražim da me oslove drugačije osim Lepa.

Kod mene nema veze da li je jutro ili popodne. Svoju pjesmu “Srce je moje violina” sam snimila u devet ujutru. Otišla za Australiju i na gotovo sam došla kad je pjesma već bila hit”, ispričala je Lepa. Kaže da joj je generalno dosadno kada ne radi.

“Meni je kod kuće dosadno, četiri zida me prave nervoznom. Volim da zujim, ne volim mrtvu tišinu”, kaže legenda. Lepa Lukić je rekla kako 40 godina nije otišla u kafanu.

“Ranije se više išlo, ljudi su se sastajali, bilo je drugačije. Sad više bulje u telefon, nije važno gdje sede i šta rade. To je postala jedna opsesija. A ja ne pijem, nisam kafanski tip, nemam neke ljubavnike pa da idem sa njima. Nikad nisam izlazila ni voljela kafane iako sam pjevala u kafanama kad sam počinjala”, kaže kraljica narodne muzike. Voli da sjedne u baštu, da jednom mjesečno uradi frizuru i njeguje nokte.

“Nisam mogla da se odbranim od udvarača, negdje sam prihvatila udvaranje. Voljela sam samo obične ljude, koji nisu budžovani, nisam voljela poznate. Tri veze i braka su bili sa običnim ljudima. Nisam bila u vezi sa muzičarem, pjevačima, to mi nikad nije bilo privlačno. Ni u kući se nisam ponašala kao Lepa Lukić da mi partner ne bi imao kompleks niže vrijednosti”, otvorena je Lepa. Kaže da sve što radi radi iz emocija, tako i kada bira pjesme.

“Da pjevam pjesmu o brushalteru i gaćicama, šta tu može da pogodi i naježi ljude. Došlo vrijeme da se peva “rke, koke”, ali meni niko nije uzeo mjesto. Nemam nasljednicu, a voljela bih da se pojavi. Sigurna sam da sam ušla u vene narodu, da nije tako ne bih mogla da trajem 52 godine. Više volim da trajem nego da uzmem milijarde”, priča Lepa za Kurir.

Dodala je da će od decembra pričati o svom životu i karijeri za potrebe scenarija za film o Lepi Lukić.

“Snimaće se film od djetinjstva. Igraće tri glumice, od 10, 17 godina i kasnije. Nisam stroga kod odabira kandidata, da vidim lice da se smije ne bih mogla da odolim. U mladosti sam bila lijepa žena, a i sad sam zadovoljna. Ne razmišljam da se ostarilo, ne bih voljela ni da se vratim u mladost”, zaključila je Lepa.

Na kraju razgovora priča se povela i oko nacionalnih penzija.

“Dobili su i drugi ljudi, ne samo pjevači i muzičari. Bilo je ukinuto neko vrijeme. Lijepo je što su to vratili. Pokojna Usnija Redžepova i ja smo u isto vrijeme dobile nacionalne penzije”, naglasila je žena slavujevog glasa.