Ne želi “da živi od trube”: Dejan Petrović pokrenuo privatni biznis

22.04.2024. | 17:15

Dejan Petrović jedan je od najpoznatijih trubača, a iako mu je to velika ljubav, sada je otkrio da ne želi time da se bavi čitav život.

Naime, on je sada prvi put progovorio o privatnom biznisu.

“Prije tri godine, još dok je korona bila u punom jeku, bilo je dosta slobodnog vremena, pa sam razmišljao šta raditi u slučaju nečeg tako neplaniranog, jer je muzika u tom momentu stala. Sasvim slučajno, uz Božju pomoć, pojavio se moj dugogodišnji prijatelj iz Užica, i došli smo do zajedničkog prijedloga. Jurio sam da kupim plac na Zlatiboru, da možda nešto investiram, a on se pojavio sa idejom da uzmemo veći plac i napravimo nešto zajedno. Mi smo trenutno u izgradnji 17 luksuznih vila na Zlatiboru, gdje pravimo privatno naselje. On pravi svoju kuću, ja svoju, a ostalih 15 je za prodaju. To će biti poseban pečat za Zlatibor”, rekao je Dejan.

On je dodao i da planira da živi upravo na Zlatiboru.

“Imao sam apartman koji sam prodao i taj novac sam uložio u ovaj projekat. Imam vikendicu u Kokinom Brodu, a to je bliže Zlataru. To je zapravo porodična kuća, supruga mi je odatle rodom. Imam želju da živim na Zlatiboru. Bogu hvala, auto-put polako stiže tamo. Dođem danas za Beograd, uveče sviram, a pošto mi do Užica treba dva sata, sutradan s porodicom kuliram u šumi. Što se projekta tiče, građevinski ću objasniti – naliveno je svih 17 ploča, šest kuća je trebalo već da ukrovimo, ali, nažalost, zbog vremena nismo stigli. Planiramo da na proljeće 2025. godine to bude useljivo”, kaže Petrović.

To je neki projekat koji se realizuje, nešto od čega bih sutradan imao penziju. Neki dodatni posao ću isto pokrenuti, biće to kad-tad, a u pitanju je neka mini porodična destilerija rakije, pošto ja rakiju obožavam. Odrastao sam na selu, djed ju je cijeli život pekao, a i ja godinama pečem rakiju. Posljednji dan pečenja je za prijatelje iz Srbije i Crne Gore koji dolaze na kazan, pravimo druženje kao nekad, uz krompire sa žara, pršut…

On kaže da ne želi čitav život da svira.

“Nagledao sam se dosta svojih kolega muzičara, pjevača, svirača koji su šakom i kapom uzimali novac, još veći nego što uzimaju sada. Kako su zarađivali, tako su trošili. Međutim, ne smatram da ću cijeli život da sviram, napraviću presjek u životu i prekinuti sa poslom, imaću najviše pet koncerata”, rekao je on, piše Blic.