“Ne mogu opisati tu bol i patnju”: Dado o svojoj sestri koja je u kolicima 30 godina

10.11.2023. | 11:51

Pjevač Dado Polumenta jako je vezan za svoju porodicu, posebno za sestru Dajanu koja ima zdravstvenih poteškoća.

Naime, Dajana je rođena kao i svaka druga beba, kao normalno dijete.

Sa tri mjeseca je imala unutrašnju temperaturu 42 kada su joj doktori dali pogrešnu injekciju i paralizovali su joj šezdeset odsto mozga. Od tog momenta su počele da joj otkazuju funkcije i mišići.

Zadnjih, pa eto da kažem, trideset godina je ona u kolicima. Ne postoje riječi kojima bih mogao da opišem tu bol i patnju, ne moju koliko od mojih roditelja i kroz šta je ona prošla. Jako je teško stvarno pričati o ovim stvarima i nikada nisam imao priliku da pričam o tome – kroz jecaje je rekao Dado u emisiji “Na terapiji sa Slavicom Đukić Dejanović” koja se emituje na Blic TV.

Prije nekoliko dana pjevač je organizovao promociju albuma, kada se dotakao Dajane i otkrio da ona, nažalost, ne može da čuje njegove pjesme.

– Sestra nažalost ne čuje… Ona reaguje… po sjećanju nekom kada smo bili mali kada je bila u boljem stanju. Sjeća se mene kada bih je šminkao, češljao, sjeća se moje energije, kada god ja dođem, pita me da pijemo kafu, da zapalimo cigaru, a to u njoj probudi neki adrenalin i automatski povezuje to sa periodom kad smo bili djeca. Ona od drugog mjeseca ima paralizu mozga… To je jedna jako teška priča – rekao je Dado i dodao:

– S druge strane, zahvaljujući njoj smo mi kao članovi njene familije dobili zaista nešto specijalno u životu. Neku dobrotu, čistoću, ljepotu, što može takvo jedno dijete da ti donese u život. To je bezgrešno stvorenje i kad rasteš s takvom osobom, poprimiš i ti njene epitete i budeš osoba koja razumije nekog ko ne priča, ko ne čuje. Meni je mnogo pomogla u životu – rekao je pjevač.