Na stranici kraljevske porodice: Princu Hariju nakon tri godine uklonjena titula

10.08.2023. | 12:07

Na veb stranici britanske kraljevske porodice princu Hariju, vojvodi od Saseksa, uklonjena je titula Njegovo kraljevsko visočanstvo, tri godine nakon što je prestao da obavlja dužnosti kao član kraljevske porodice.

Royal.uk sada navodi princa Harija i Megan kao vojvodu od Saseksa i vojvotkinju od Saseksa na stranicama njihove biografije, dok drugi članovi kraljevske porodice imaju titule Njegovo ili Njeno kraljevsko visočanstvo, prenio je britanski “Tajms”.

Portparol Bakingemske palate rekao je za “Dejli meil” da sajt sadrži preko 5.000 stranica informacija o životu i radu kraljevske porodice, da je nakon smrti britanske kraljice Elizabete II sadržaj ponovo pregledan i da povremeno biva ažuriran.

Do razvoja događaja došlo je kada je princ Hari rekao okupljenima u Tokiju da je njegov život dobročinstvo o sportu, zajednici i filantropiji.

“Veći dio svog života sam bio uključen u mnoge humanitarne organizacije i veoma sam ispunjen ‘davanjem’ što je moguće većem broju ljudi. Moj život je dobročinstvo, uvijek je bilo, uvijek će biti”, istakao je on.

Osmjehujući se, vojvoda od Saseksa je, takođe, pohvalio “toplinu, saosjećanje i velikodušnost” japanske kulture i rekao da bi srećno živio tu ako bi ga željeli. Princ Hari, je putovao sa svojom suprugom Megan i djecom Arčijem (4) i Lilibet (2), a učestvovao je na ISPS-u (Međunarodno društvo za promociju sporta) Samitu sportskih vrijednosti – specijalno izdanje.

Princ Hari je poručio da je japanska toplina, saosjećanje, velikodušnost, svaki pojedinačni element japanske kulture zaista jedinstven i veoma poseban.

Oznake: Princ, Titula, Uklanjanje